Record: Iuri Pudişev a jucat un meci oficial la 56 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii de performanţe ştiu cât de greu e să stai departe de stadion sau de sală după retragere. Şi deseori unii dintre ei revin în momente în care alţii îşi cresc nepoţii.

Ultimul caz s-a înregistrat în Belarus, luni. În vârstă de 56 de ani, Iuri Pudişev a intrat pe teren în minutul 85 al meciului pe care Dinamo Brest, la care este antrenor secund, l-a susţinut cu Bate Borisov în prima ligă de fotbal. Federaţia l-a declarat omul partidei, în semn de respect pentru cel care a câştigat campionatul URSS cu Minsk, în 1982.

Pudişev nu este cel mai vârstnic fotbalist care a jucat la nivel înalt. În ianuarie 2008, pe când avea 71 de ani, mexicanul Salvador Reyes a evoluat pentru Chivas, însă era doar un meci demonstrativ. Un alt caz este cel al lui Sir Stanley Matthews (Anglia), care a agăţat ghetele în cui la 50 de ani. Iar dacă Roger Milla (42 de ani în 1994) este cel mai "bătrân" participant şi marcator din istoria Mondialelor, Dino Zoff (40 de ani în 1982) rămâne cel mai vârstnic câştigător al acestei competiţii.
Pe lista fotbaliştilor români care au jucat la a doua tinereţe se numără Mircea Lucescu (45 de ani), în 1990, la un meci Dinamo - Sportul Studenţesc, Bogdan Stelea (42) şi Ion Viorel (41).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite