5 zile până la derbyul FC Barcelona-Real Madrid: Duelul recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serialul El Clasico iniţiat de adevarul.es prezintă astăzi cele mai interesante cifre din istoria derbyurilor directe dintre FC Barcelona şi Real Madrid.

Rivalitatea dintre FC Barcelona şi Real Madrid există încă din sezonul 1928-1929, când cele două echipe au participat la primul campionat de fotbal din Spania, câştigat de catalani. Liga spaniolă a programat în tot acest timp 158 de dueluri între catalani şi madrileni.

Real Madrid a obţinut cele mai multe victorii (68), FC Barcelona având doar 60 de partide câştigate. Restul de 30 de confruntări s-au terminat la egalitate. Madrilenii au şi cele mai multe goluri marcate în duelurile directe cu catalanii.

Real Madrid a obţinut 50 victorii din postura de gazdă şi 18, din cea de oaspete. FC Barcelona a câştigat 45 de meciuri pe teren propriu şi 15 în deplasare. 14 meciuri s-au încheiat la egalitate pe terenul Realului şi 16, pe cel al Barcelonei.

An de an, de-a lungul istoriei, El Clasico i-a încântat pe iubitorii fotbalului cu partide memorabile, cu rezultate strânse sau cu diferenţe mari de scor. De la prima confruntare directă FC Barcelona – Real Madrid (1-2), desfăşurată la 17 februarie 1929 şi până la ultima, Real Madrid – FC Barcelona (2-6), de la 2 mai 2009, cele două formaţii au reuşit de nenumărate ori să-şi doboare propriile recorduri.



Vezi pe adevarul.es clasamentul confruntărilor directe dintre Barcelona şi Real Madrid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite