Real, Barça şi restul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi a marcat 50 de goluri în ediţia trecută din La Liga
Messi a marcat 50 de goluri în ediţia trecută din La Liga

Real Madrid şi Barcelona pornesc un nou episod din „Războiul Stelelor“, în care celelalte echipe au doar roluri secundare.

A 73-a ediţie a campionatului spaniol se va derula după tipicul ultimilor ani, cu două mari favorite urmate de pluton. E greu de crezut că în lupta lor ar putea interveni altă echipă, nici măcar Valencia, eterna abonată la locul trei sau, cum i se mai spune, „campioana muritoarelor".  Mai ales că „liliecii" au întărit flancul stâng al Barcelonei, cel care scârţâia, prin cedarea lui Jordi Alba.  

La pariuri, Real are cotă 1,8 pentru câştigarea titlului, Barcelona în jur de 2, urmate de Valencia, cu o cotă de 51! Cam atât de mare e diferenţa dintre „galactici", „extratereştrii", pe de o parte, şi „muritori", pe cealaltă.

Pe piaţa transferurilor, cele două nu au impresionat, însă probabil că nici nu mai era nevoie de modificări prea mari în lot. Realul şi-a fixat o singură ţintă, croatul Modrici de la Tottenham, iar finalizarea mutării e o chestiune de zile. Mourinho a renunţat la Gago, Canales (Valencia), Drenthe (Everton), jucători care reveneau după împrumuturi, şi la Altintop, cedat la Galatasaray. Barcelona l-a lăsat pe Keita în China şi l-a adus doar pe Jordi Alba, plus câţiva puşti de la echipa a doua.

Torje, singurul român

Două fenomene ar mai fi de remarcat: dezintegrarea Malagăi, echipă care promitea multe după ce a fost cumpărată de un consorţiu arab. Au plecat Cazorla, Salomon, Mathijsen şi mulţi alţii, iar Van Nisterlooy s-a retras. În schimb, Granada a luat 25 de fotbalişti noi (!), printre care şi pe Gabriel Torje, împrumutat de la Udinese, singurul român care va evolua anul acesta în La Liga.

Cât mai urcă Messi?

În campionatul spaniol, Lionel Messi are o medie incredibilă, de aproape un gol pe meci. Acum e pe locul 11 în topul all-time al golgheterilor, cu 169 de goluri, însă, dacă îşi păstrează ritmul reuşitelor, îl poate depăşi în doi ani pe liderul mexican Hugo Sanchez  (234 de goluri). 

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite