Răzvan Lucescu: „Parcă am fost nebuni!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu: „Parcă am fost nebuni!“
Răzvan Lucescu: „Parcă am fost nebuni!“

Răzvan Lucescu spune că dezastrul a început după ce România a primit golul al doilea. Selecţionerul echipei naţionale, Răzvan Lucescu, şi-a găsit cu greu cuvintele la finalul partidei.

„În situaţii de genul acesta nu mai ai ce să zici. Dezastrul a pornit după golul doi. După ce am rămas în 10 oameni, noi făceam pressing de parcă am fi putut egala. Ne-am pierdut capul. Există şi astfel de situaţii, dar trebuie să ştim cum să reacţionăm. A fost o noapte tâmpită, total greşită, într-o atmosferă groaznică. E în primul rând vina mea pentru rezultat”, a spus Lucescu jr, care nu consideră că cei doi lideri ai naţionalei ar fi luat cu intenţie avertismentele: „Nu cred că Mutu şi Chivu au luat cartonaşele pentru a nu juca cu Feroe. Să lăsăm lucrurile acestea. Fotbalul românesc trece plin clipe foarte grele. Strângem rândurile şi privim înainte! Altceva nu avem ce face!”

Lupescu: „Să vină alţi jucători!”

Umilinţa trăită de echipa naţională la Belgrad l-a marcat şi pe directorul general al Federaţiei, Ionuţ Lupescu. „Ne-am arătat limitele şi nu înţeleg de ce nu am avut nici măcar motivaţie. Înţeleg că poţi să pierzi, dar nu poţi fi umilit aşa. Nu mi-a

image

plăcut Mutu, iar Răzvan trebuie să tragă linie şi să aducă jucători cu foame de afirmare!”, a reacţionat „Kaiserul”. Nici ceilalţi oameni din lumea fotbalului nu au rămas indiferenţi. „Stau şi mă întreb dacă fotbaliştilor le e ruşine. Unii căutau cartonaşe, alţii s-au făcut că aleargă. Nu Răzvan e vinovat, ci jucătorii”, a declarat preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir.

„E ruşinos. Nu este un accident. Răzvan e un mare antrenor, dar nu poate fi selecţioner”, l-a contrazis Gigi Becali, susţinut şi de finanţatorul Craiovei, Adrian Mititelu: „Aşa trebuia să fie şi cu Franţa, dacă nu era Dumnezeu cu noi. Am pus un antrenor, doar că e simpatic şi că e fiul lui Lucescu. Reconstruim echipa cu jucători de 27-28 de ani. Nu există strategie. Lucescu e nepotrivit pentru naţională. Piţurcă era cinci clase peste el”.

Cu ochii pe Israel şi Slovacia

După eşecul de la Belgrad, „tricolorii” vor tremura serios în tentativa de a se menţine în urna a doua valorică la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2012. Astfel, chiar dacă România va învinge miercuri Insulele Feroe, avem nevoie ca cel puţin una dintre Israel şi Slovacia să nu câştige în ultima etapă, în meciurile cu Elveţia (deplasare), respectiv Polonia (deplasare).

Cele mai mari umilinţe din istoria echipei naţionale a României

Umilinţă după 42 de ani. România nu a mai pierdut la o asemenea diferenţă din anul 1967, când Elveţia ne învingea la o distanţă de şase goluri, 7-1, în preliminariile Campionatului European. Oricum, tricolorii au trăit şi vremuri mai grele. Ungaria ne-a bătut la o diferenţă de nouă goluri, în 1948, într-o competiţie care în ziua de astăzi nu mai există. Ultima umilinţă „notabilă” a avut loc în 1983, când Ţara Galilor ne-a „distrus” cu 5-0, într-un meci amical. Pe-atunci, antrenorii naţionalei erau Mircea Lucescu şi Mircea Rădulescu.

Meci    Scor    Data

Ungaria-România (Cupa Balcanică)    9-0    1948
Spania-România (preliminarii)    6-0    1962
Elveţia-România (preliminarii CE)    7-1    1967
Ţara Galilor-România (amical)    5-0    1983

Reacţii

image

Răzvan e antrenor bun, dar nu poate fi selecţioner. Cu Piţurcă am jucat la Euro 2008, la 0-0, iar toată lumea l-a criticat.

image


Gigi Becali, finanţator Steaua

image

E o diferenţă mare de valoare între noi şi sârbi. Maftei nu e jucător de naţională. Mai sunt şi alte posturi deficitare.

image



Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

image

Mi-e jenă să vorbesc de acest rezultat. Până la urmă nu am jucat nici cu Brazilia, nici cu Argentina.

image



Emeric Ienei, fost selecţioner

image

Şi Serbia şi Franţa au fost mai bune ca noi. Mă întreb dacă fotbaliştilor le este ruşine. Cei care au petrecut, dacă tot s-au dus în club, trebuiau să dea totul şi în teren.

image



Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

image

A fost o noapte tâmpită. Nu-mi explic cum de am pierdut în halul acesta, la un moment dat nu am mai ştiut cum să reacţionez. Mijlocaşii centrali au făcut nişte greşeli impardonabile.

image



Răzvan Lucescu, selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite