Răzvan nu mai poate interacţiona cu Mutu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan nu mai poate interacţiona cu Mutu
Răzvan nu mai poate interacţiona cu Mutu

Selecţionerul n-a vrut să facă nicio referire la fotbalistul care a călcat pe bec înaintea meciului cu Serbia, dar a dat de înţeles că nu-l va mai chema la naţională. România va juca în următoarele partide fără Adrian Mutu, pe care Răzvan Lucescu nu-l va mai convoca cel puţin o perioadă la echipa naţională.

Răzvan Lucescu n-a vrut să vorbească despre Mutu. A vorbit despre principii şi nu despre oameni, dar din vorbele sale s-a înţeles că „Briliantul” a comis-o rău de tot şi că e supărat pe el.

„Eu am tratat jucătorii cu respect şi am aşteptat acelaşi lucru de la ei. Dacă acest lucru n-a fost înţeles, trebuie să iau nişte măsuri. Jucătorii care nu respectă principile mele nu mai au ce căuta la naţională. Nu pot interacţiona cu astfel de fotbalişti. Eu nu dau jucători afară, pentru că nu sunt antrenor la o echipă de club. Eu îi convoc sau nu-i convoc”, a spus Răzvan Lucescu.

Nu-l mai convoacă pentru o perioadă

Planul său este simplu: până la anul nu are de ce să mai apeleze la Adrian Mutu. După meciul cu Feroe, la care fotbalistul este suspendat, urmează două amicale, cu Polonia, în noiembrie, şi cu Israel, în martie, la care prezenţa lui Mutu nu e o prioritate, drept pentru care nu va fi chemat. Lucescu va avea timp să vadă cum reacţionează naţionala în continuare şi îl va urmări şi pe Mutu la Fiorentina. Dacă acesta va „rupe norii” în Italia, şi atitudinea selecţionerului se va schimba faţă de el şi probabil va apela din nou la el pentru meciurile din preliminariile Euro 2012.

 Dacă Mutu merge pe aceeaşi pantă descendentă, atunci adio naţională!  Lucescu a confirmat varianta „Adevărul” spunînd că „măsura pe care o voi lua se va vedea în timp”. Cât despre Adrian Cristea, numele acestuia nici nu a mai fost luat în discuţie, fiind clar pentru toată lumea că a ieşit din planurile lui Lucescu.

Dincolo de cazul Mutu, Răzvan a mărturisit că în campania viitoare de calificare speră să aibă adversari mai accesibili. „Prezentul şi viitorul fotbalului românesc nu sunt nemaipomenite. Valoarea nu ne dă posibilitatea să ne comparăm cu marile puteri ale Europei. Noi contăm pe forţa de grup, pe ambiţie, nu avem individualităţi de marcă”, a punctat tehnicianul tricolorilor.

Rădoi: „Au afectat imaginea naţionalei”

Şi Mirel Rădoi, căpitan cu Feroe în absenţa lui şi Chivu şi Mutu, i-a dat dreptate selecţionerului în cazul petrecăreţilor Mutu şi Adrian Cristea. „În timpul lor liber  puteau să facă ce vroiau. Problema a fost că erau la echipa naţională. Trebuie să avem mare grijă, pentru că ieşirile a doi-trei afectează imaginea întregii echipe”, a punctat Rădoi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite