FOTBAL: Răzvan Lucescu: "Mutu ar fi fost aici, dacă era sănătos!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Răzvan Lucescu: "Mutu ar fi fost aici, dacă era sănătos!"
FOTBAL: Răzvan Lucescu: "Mutu ar fi fost aici, dacă era sănătos!"

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, miercuri, după amical cu Ungaria, scor 1-0, că este mulţumit de evoluţia jucătorilor săi şi susţine că are încredere în aceştia, în perspectiva partidei cu Franţa, din preliminariile CM 2010.

"Sunt mulţumit, pentru că e al doilea meci în deplasare şi a doua victorie pentru naţională. Au fost două reprize diferite, iar acest meci a semănat oarecum cu cel din Lituania. În prima parte am controlat jocul şi ne-am creat ocazii printr-o construcţie bună. În partea a doua am văzut un spirit de sacrificiu extraordinar şi o dorinţă mare de a obţine victoria din partea băieţilor. Căpătăm încredere, entuziasm, iar echipa creşte din asemenea meciuri. A fost un test util, în faţa unui adversar puternic, iar acest lucru ne dă încredere pentru meciul cu Franţa", a spus Lucescu, la Sport.ro.

Tehnicianul a adăugat că jucătorii care un intrat pe teren în locul celor care nu au putut veni la naţională s-au descurcat excelent, iar acest lucru îl bucură cel mai tare. "E important că am văzut o naţională care a jucat şi fotbal, care s-a şi apărat, dar care a jucat şi pe contraatac. Mi-am dorit mult să ieşim cu capul sus din acest meci. Au fost jucători pe care nu am putut conta, iar dacă mi s-ar întâmpla acelaşi lucru şi înaintea partidei cu Franţa, nu aş avea probleme, pentru că pot conta pe alţi jucători", a afirmat Lucescu.

Selecţionerul a vorbit şi despre situaţia lui Ovidiu Dănănae, care s-a accidentat în partida cu Ungaria, şi a precizat că i-ar părea foarte rău ca fundaşul să aibă o leziune gravă, pentru că trece printr-o perioadă foarte bună şi ar fi o soluţie viabilă pentru naţională. Lucescu a mai spus că absenţa lui Mutu a fost total acoperită şi nu ar trebui să se mai discute despre acest aspect: "Vă asigur că Mutu ar fi fost cu siguranţă aici, dacă era sănătos. Sper să fie alături de noi cu Franţa".

Răzvan Lucescu a menţionat că naţionala a fost foarte bine primită în Ungaria şi a vorbit despre comportamentul suporterilor maghiari: "Ar trebui să privim lucrurile cu mai mult optimism. Totul a fost foarte bine aici. Am auzit şi eu că ne-au fluierat imnul, dar poate că au făcut acest lucru pentru că ne consideră o echipă mai puternică".

Echipa naţională a României a trecut, miercuri, în deplasare, de reprezentativa similară a Ungariei, scor 1-0, într-un meci amical organizat în memoria handbalistului Marian Cozma, fost jucător al Veszprem, care a fost omorât la începutul acestui an. Singurul gol al partidei a fost marcat de Tiberiu Ghioane, în minutul 43.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite