Răzvan Raţ : „Messi e cel mai bun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Raţ  : „Messi e cel mai bun“
Răzvan Raţ : „Messi e cel mai bun“

Fundaşul stânga al lui Şahtior Doneţk l-a avut adversar direct pe starul argentinian. După ce a pierdut Supercupa Europei, Răzvan Raţ a acceptat să vorbească cu „Adevărul“ despre cauzele eşecului, dar şi despre meciul cu Franţa.

„Adevărul“: Lucescu era nervos la conferinţă...

Răzvan Raţ: Păi pe bună dreptate. Am avut penalty care nu s-a dat şi trebuia să primească şi roşu jucătorul Barcelonei la faza respectivă. Şi atunci altfel stăteau lucrurile.

Cum au părut „extratereştrii” din teren?

Barcelona e cea mai bună echipă din lume, dar noi i-am făcut faţă. Nu a avut mai deloc ocazii, poate doar posesie, dar asta nu contează. Noi am blocat tot, am avut şi o ocazie singur cu portarul...

Te-ai duelat cu Messi?

Cred că e cel mai tare fotbalist la ora actuală. Se vede că e jucător de rasă în tot ceea ce face. Cum protejează mingea, cum accelerează. E foarte rapid, are reacţii imediate. Dar cred că m-am descurcat.

Vine meciul cu Franţa.

Da, trebuie să mergem la Paris să câştigăm, altfel nu mai avem nicio şansă pentru calificare.

Pe Stade de France ai debutat la naţională.

Îmi aduc aminte, era nea Puiu Iordănescu antrenor. L-am avut adversar pe Thuram atunci, aveau o echipă şi mai bună ca acum. Am fost un pic timid şi m-a schimbat la pauză.

Henry era şi pe atunci...

Da, şi a fost şi cu Şahtior. Nu prea ne-am întâlnit noi, că el juca pe cealaltă parte, dar se vede că e fotbalist, fie şi numai prin felul în care aleargă. El o să fie unul din principalele pericole la Paris.

Eşecul din Supercupă e al doilea după eliminarea din Ligă.

Şi acum zic că Timişoara nu merita să se califice. Nu vreau să jignesc pe nimeni, respect echipa, dar cu noi nu prea a jucat nimic. Fără să se supere nimeni, cred că Şahtior e mult mai bună, dar aşa a fost să fie.

Lucescu a criticat arbitrajul

Tehnicianul lui Şahtior era extrem de nervos la finalul meciului pierdut cu Barcelona. „Arbitrul e mereu de partea spaniolilor şi de asta e dificil să joci împotriva lor. Am avut un penalty, lor li s-au dat multe lovituri libere, iar noi am fost opriţi în superioritate numerică.

Aşa se întâmplă mereu”, a spus Il Luce la conferinţa de presă, aruncând vina şi pe terenul stadionului din Monte Carlo. „S-a jucat în condiţii foarte dificile, a fost foarte cald şi gazonul foarte prost”, a mai zis antrenorul român.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite