Răzvan Lucescu: ''Uşa echipei naţionale va fi deschisă pentru oricine e în formă''

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu: ''Uşa echipei naţionale va fi deschisă pentru oricine e în formă''
Răzvan Lucescu: ''Uşa echipei naţionale va fi deschisă pentru oricine e în formă''

Selecţionerul echipei naţionale anunţă o nouă eră la reprezentativa României. Jucătorii convocaţi trebuie să arate spirit patriotic, orgoliu, valoare şi formă maximă pentru a putea face faţă cerinţelor impuse de Lucescu junior. În plus, va conta enorm şi viaţa extrasportivă. ''Cei convocaţi la echipa naţională au o mare şansă să facă parte din acest grup", a fost opinia tehnicianului de pe banca reprezentativei. Acesta

"Ei trebuie să demonstreze spirit patriotic şi orgoliu total. Selecţia a fost făcută după valoarea fotbaliştilor, dar şi după comportamentul lor în afara terenului. Mulţi jucători sunt dezamăgiţi că nu au fost convocaţi, dar uşa echipei naţionale este deschisă şi oricine va fi în formă şi va demonstra ambiţie va fi convocat'', a declarat Răzvan Lucescu la conferinţă ocazionată de prima sa reunire a lotului de când e selecţioner.

Despre partida cu Lituania, Lucescu jr a spus că ''jucătorii baltici, chiar dacă nu au o valoare tehnică deosebită, sunt dispuşi la luptă şi acum echipele motivate sunt foarte periculoase''.

''Primul joc cu Lituania (0-3) a demonstrat că adversarii s-au bazat pe 8-9 jucători care au evoluat mult timp împreună. Au fost condiţii aparte, a fost primul meci oficial din aceste preliminarii, toată lumea considera că avem în faţă un adversar slab'', a afirmat Răzvan Lucescu.

Selecţionerul nu a dorit să comenteze prea mult victoria obţinută de Braşov cu Dinamo (2-0), spunând că ceea ce s-a întâmplat a fost ceva normal.

Lucescu afirmă că ''Dănciulescu şi Mara sunt soluţii pentru moment şi numai de ei depinde dacă vor fi selecţionaţi şi în viitor''. La meciurile amicale vor fi chemaţi şi jucători tineri, care trebuie să se obişnuiască cu lotul naţional.

Mutu nu a fost selecţionat, el nejucând în ultima vreme la Fiorentina şi venind după o operaţie serioasă la genunchi. ''Vor veni multe meciuri în care avem nevoie de Mutu, care e foarte motivat şi doreşte multe trofee''.

România va juca sâmbătă cu Lituania, la Marijampole, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010, la primul meci al lui Răzvan Lucescu în calitate de selecţioner.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite