Răzvan Lucescu: „Am câştigat trei jucători de viitor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu: „Am câştigat trei jucători de viitor“
Răzvan Lucescu: „Am câştigat trei jucători de viitor“

Selecţionerul spune că Varga, Apostol şi Roman sunt cei care l-au mulţumit. El dă de înţeles că nu va mai apela la Adrian Mutu. Răzvan Lucescu a făcut o analiză a semi-campaniei de calificare la CM 2010. A vorbit despre aria restrânsă de selecţie, despre minusurile naţionalei, dar şi despre viitor.

Mai citiţi şi:


„Adevărul“: Sunteţi mulţumit de evoluţia naţionalei?

Răzvan Lucescu: Da. Ca puncte, nu am pierdut foarte mult şi ne-am atins obiectivul: urna a doua valorică. Am reuşit să câştigăm şi unii jucători: Apostol, Roman, Varga...

Care a fost cel mai bun meci al României?
Ca rezultat, cel cu Franţa. Ca joc, cel cu Austria.

Şi cel mai prost? Cel cu Serbia?

Nu-mi place să ofer verdicte, dar şi din greşeli se învaţă. Ne-am dat seama de anumite lucruri, că fără sacrificiu, fără responsabilitate totală, fără să alergi mereu pe teren, nu se poate. Nu merge să muncească doar opt jucători, iar trei să stea.

De ce aţi fost contestat după egalul cu Franţa?

Pentru că există interese.

Reconstrucţia naţionalei o veţi face cu jucători de la tineret?

Acolo sunt fotbalişti în creştere. Mă refer la Torje, Găman sau Liviu Ganea. Dar am decis, deocamdată, să rămână la tineret, fiindcă nu se pot ridica la valoarea unui Chivu, Rădoi sau Marica.

A fost contestată şi folosirea lui Maftei cu Serbia sau că nu a jucat Goian lângă Zigici...

Este o situaţie de criză. Mulţi spun că unul sau altul n-are ce căuta la naţională, dar ce alţi fundaşi dreapta avem noi? Maftei a jucat un „sfert” de Cupa UEFA, Panin e om de bază la CFR, iar Săpunaru nu joacă la Porto. Pe Goian îl apreciez mult, a jucat cu mine şi probabil că va mai juca.

Am luat gol dintr-o fază fixă chiar şi cu Feroe. Veţi rezolva problema?

Sigur că lucrăm la asta. S-a întâmplat să primim astfel de goluri şi cu alţi selecţioneri, când s-a făcut marcaj om la om, dar şi cu mine, când s-a făcut marcaj în zonă. Vom încerca şi altă tactică.

Timp de un an nu veţi mai avea meciuri oficiale. Ce urmează?

Încercăm să perfectăm cinci amicale, două le ştim deja, cu Polonia şi cu Israel. Din primăvară, voi încerca, o dată pe lună, să mă întâlnesc cu jucătorii din Liga I. Şi aş mai dori un amical, cu o echipă naţională, undeva pe 17 decembrie, în Arabia Saudită, în Qatar poate.

I s-a permis să-şi facă de cap

image

Răzvan Lucescu nu pronunţă numele lui Adrian Mutu (foto), dar vorbeşte despre cazul său. „Eu cu acest jucător nu am lucrat decât o singură dată. Şi atunci, doar patru zile, iar acum pot să trag concluzii. Întreb eu: care este problema? Că acest jucător a mai avut escapade şi în trecut, şi-a făcut de cap şi i-a fost permis, sau că eu sunt prieten cu jucătorii? Fiecare trebuie să se sacrifice, nimeni să nu se pună înaintea echipei. Cine nu înţelege, se elimină, nu va mai face parte din lot”, a spus Lucescu jr.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite