Raymond Domenech bate sau pleacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Franţei va fi demis dacă nu va învinge România mâine la Constanţa. Posibilii înlocuitori ai lui Domenech sunt actualul tehnician al lui Paris Saint Germain, Paul Le Guen şi fostul mare internaţional Didier Dechamps

Dezastrul Franţei la Euro 2008, când echipa a câştigat doar un punct şi înfrângerea din faţa Austriei în preliminariile pentru Mondialul din 2010 i-au clătinat serios scaunul lui Raymond Domenech. Selecţionerul „cocoşilor” este contestat de toată lumea în Hexagon, de la presă până la oficialii federaţiei franceze. Principalul critic al tehnicianului este Christian Tenturier, membru în Consiliul Federal.

Presa franceză speculează că Domenech va fi demis în cazul în care nu învinge mâine România. Naţionala ar urma să fie preluată fie de Paul Le Guen, fie de fostul internaţional Didier Dechamps. De asemenea, el şi-a atras şi criticile foştilor mari jucători ai Franţei: „Avem un selecţioner care este incapabil să ia decizii corecte, o Federaţie care nu ştie dacă trebuie să-l schimbe şi jucători care mereu pun întrebări. Este cea mai rea situaţie posibilă”, a declarat Youri Djorkaeff, campion mondial în 1998.

Căpitanul lui Arsenal Londra, William Gallas, a devenit indisponibil pentru partida pe care Franţa o va susţine contra României, după ce a suferit o leziune musculară la coapsa dreaptă.

Boumsong, în locul lui Gallas

Selecţionerul Raymond Domenech l-a înlocuit pe Gallas cu apărătorul lui Olympique Lyon, Jean-Alain Boumsong. Tensiunea din lotul Franţei a sporit după ce cotidianul „Le Parisien“ a scris că veteranul Patrick Vieira a apelat la medicamente interzise în Franţa pentru a-şi grăbi recuperarea după o accidentare la coapsă. Fotbalistul a negat cu virulenţă acuzaţiile. Vieira este anunţat titular mâine contra României.

Tricolorii, ironizaţi în presa franceză

Cotidianul „L’Equipe“ a luat peste picior tactica pe care o foloseşte naţionala română: „Surpriză: România vrea să câştige la Constanţa, dar o să joace defensiv. Din tradiţie, din neputinţă şi din obişnuinţă, aşa o să încerce românii să câştige”, scrie „L’Equipe“.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite