Raţ: „E normal ca nea Mircea să fie supărat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul lui Şahtior recunoaşte că intervenţia lui asupra lui Krasici a fost indolentă. În afara lui Răzvan Raţ, integralist în meciul dintre ŢSKA Moscova şi Şahtior, şi Ghioane a bifat două minute pentru Dinamo Kiev, joi seară, în Cupa UEFA.

Pentru români, cel mai important meci din faza optimilor Cupei UEFA l-a reprezentat cel dintre ŢSKA Moscova şi Şahtior Doneţk. Elevii lui Mircea Lucescu au pierdut la limită, scor 0-1, golul moscoviţilor fiind marcat dintr-un penalty acordat de Raţ.

Internaţionalul nostru l-a faultat în careu pe Milos Krasici, în startul reprizei secunde, iar arbitrul Nicola Rizzoli a dictat penalty. După ce Love a transformat, Şahtior a alergat după egalare, fără niciun rezultat. La finalul partidei, Mircea Lucescu şi-a vărsat năduful pe Raţ.

„Sunt foarte supărat pe el. A greşit grav, a fost prea impulsiv la faza penalty-ului. Totuşi, chiar dacă a jucat slab, sper să îşi revină la partida retur”, a spus tehnicianul român.

La mai puţin de 24 de ore după meciul de la Moscova, fundaşul stânga al tricolorilor era încă afectat de cele întâmplate. „E normal ca nea Mircea să fie supărat pe mine. Am greşit, asta e nu mai pot face nimic acum. Din acest moment, este important doar meciul de la Doneţk. Califi­carea se va juca la noi”, a spus Raţ, pentru „Adevărul”.

Optimist este şi Il Luce. “Ruşii au şase fotbalişti la naţională, dar i-am depăşit prin joc, prin organizare. Din păcate, nu am reuşit un rezultat bun, parcă doream să intrăm cu mingea în poartă. Am dominat destul de categoric pentru o echipă care a jucat în deplasare. Suntem încrezători că putem întoarce soarta calificării în retur”, a conchis Mircea Lucescu. El a ţinut să comenteze, ironic, şi noua atitudine a lui Copos faţă de Rapid: „George revine imediat când e succes. E prietenul meu, dar trebuie să spun asta, vine imediat să-şi ia o felie”.

Ghioane şi Cernat, rezerve

Dinamo Kiev, echipa românilor Tibi Ghioane şi Florin Cernat, s-a impus cu 1-0 în partida tur cu Metalist Harkov. Ghioane şi Cernat au fost rezerve şi doar primul a intrat pe teren, în ultimele minute de joc. Dinamo Kiev şi Metalist Harkov domină de o bună perioadă campionatul din Ucraina, iar soarta a făcut ca ele să se întâlnească şi în UEFA.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite