Raţ, liderul fundaşilor stânga din naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raţ, liderul fundaşilor stânga din naţională!
Raţ, liderul fundaşilor stânga din naţională!

Prezenţa în meciul de la Paris l-a ajutat pe Răzvan Raţ să îl depăşească pe Nicolae Ungureanu în topul celor mai selecţionaţi fundaşi stânga de la naţionala României.

La numai 28 de ani, fundaşul lui Şahtior Doneţk este lider într-un clasament al fotbaliştilor care au evoluat pe acest post. Raţ a debutat la naţională acum şapte ani, într-un meci tot cu Franţa, şi de atunci a devenit titular de drept pe acest post, lipsind din echipă doar atunci când a fost accidentat.

Ţinând cont de vârsta pe care o are şi de faptul că evoluează la o echipă puternică, Răzvan are perspectiva de a-şi păstra poziţia de lider ani buni de acum înainte. În afara fotbaliştilor care au evoluat numai pe postul de fundaş stânga, la naţională au existat şi jucători care au mai acoperit acea zonă în funcţie de situaţia de atunci a primei reprezentative.

Unul dintre ei este regretatul Michael Klein, 90 de selecţii la naţională, care însă a jucat mijlocaş de 68 de ori şi doar de 22 de ori fundaş, post pe care s-a retras la finalul carierei. Alt fundaş stânga de conjunctură a fost Dorinel Munteanu.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite