Raţ: "Suntem obligaţi să câştigăm!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Raţ
Răzvan Raţ

Miercuri, la ora 18.00, Şahtior va juca în deplasare cu Metalurg Doneţk pentru un loc în finala Cupei Ucrainei. Semifinala se va disputa într-o singură manşă!

Refăcut complet după tendinita care l-a ţinut departe de gazon câteva săptămâni, Răzvan Raţ a fost convocat de antrenorul Mircea Lucescu pentru meciul de miercuri, cu Metalurg Doneţk, din semifinalele Cupei Ucrainei. "Sunt apt din punct de vedere fizic, ma antrenez deja de 10 zile in ritm normal cu echipa. Suntem obligati sa castigam!", spune internationalul român intr-un interviu pentru blogul sau oficial.

-    Răzvan, a mai ramas o singură zi până la semifinala cu Metalurg Doneţk. Sunteti pregatiti pentru a face pasul in finala Cupei Ucrainei?
-    Dupa eliminarea din Europa League, suntem obligati sa castigam tot pe plan intern. Si campionatul si Cupa Ucrainei. Suntem in grafic pentru ambele obiective. Din punctul meu de vedere, suntem pregatiti pentru partida cu Metalurg.
-    Semifinala va fi intr-o singura manţă, pe terenul celor de la Metalurg. Nu vă sperie această deplasare?
-    Daca ne gândim la ce va fi in tribune, nu! Sunt convins ca susţinătorii noştri vor crea o atmosfera senzationala. Nu trebuie însă să subestimam a doua echipa a Doneţkului. S-a investit foarte mult la Metalurg, un club cu rezultate importante în ultimele sezoane. Pe locul 7 in campionat, Metalurg nu este sigură de prezenţa in Europa League si este foarte motivată pentru aceasta semifinală. Repet, trebuie sa fim foarte atenti!
-    Au apărut foarte multe surprize in campionatul Ucrainei. Etapa trecută, Dinamo Kiev s-a impiedicat chiar pe terenul celor de la Metalurg Donetk…
-    Faţă de sezoanele trecute, nivelul campionatului a crescut foarte mult. Şi noi, şi Dinamo Kiev ne-am impiedicat unde nu ne aşteptam. În Ucraina se investesc foarte mulţi bani în transferuri, în infrastructura. Dnepr, Metalist Harkov, Metalurg Doneţk si Vorska Poltava, deţinătoarea Cupei Ucrainei, s-au întărit foarte mult. Clasamentul spune totul pentru ca distanţa dintre primele două locuri şi urmaritoare nu mai este atât de mare.

Sursa: razvanrat.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite