Rareş Soporan, omul “Regelui” Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlcaşul care a marcat trei goluri din penalty şi a ratat lovitura decisivă în meciul de cupă cu CFR a fost promovat de Gică Hagi şi de Toni Doboş.Rareş Soporan este un fotbalist inventat de Universitatea Cluj. Mijlocaşul la închidere a fost descoperit de marele şlefuitor de talente, Mircea Cojocaru.

Soporan a început fotbalul la CUG, după care a făcut saltul la echipa care avea să devină marea lui iubire. După patru sezoane în Liga a doua la „U”, s-a transferat la Poli Timişoara. A urmat apoi un periplu de câte un sezon la Ceahlăul şi la Reşiţa şi, odată cu preluarea clubului de către Toni Doboş, nu a putut sta departe de marea lui dragoste şi a revenit sub Feleac.

„Simţeam că nu mai sunt dorit la Reşiţa, unde am jucat ultima dată. Odată cu venirea lui Toni Doboş, când mi s-a oferit prima oportunitate de a juca din nou, mi-am dorit foarte mult să revin. Universitatea este clubul meu de suflet şi vreau să îmi fac în continuare un nume aici”, spune fotbalistul.

Adus de Hagi la Timişoara.

Marţi, la meciul cu rivala de o viaţă a „alb-negrilor”, acesta a avut parte de o mare provocare: să fie responsabil cu execuţiile de la punctul cu var.

A povestit cum s-a întâmplat totul şi îşi reproşează ratarea execuţiei decisive: „M-a întrebat Dorinel dacă vreau să trag eu. La antrenamente am avut un randament bun şi m-am hotărât să execut. La al doilea, nu am mai avut nicio emoţie. Am transformat şi la loteria penaltyurilor şi este pentru prima oară în carieră când marchez de trei ori într-un meci. Pe final am fost prea obosit, cred că de aceea am ratat. Îmi pare extrem de rău”.

 Soporan a fost foarte dorit de Hagi la Poli Timişoara, dar odată cu plecarea „Regelui” de pe Bega, mijlocaşului nu i s-au acordat prea multe şanse de a juca.

Consolarea lui Rareş Soporan: Palermo a ratat trei!


Argentinianul Martin Palermo a fost cel mai faimos jucător din istoria fotbalului care a executat trei lovituri de pedeapsă într-un meci.

În partida naţionalei sale împotriva Columbiei din Copa America, în 1999, acesta a ratat de trei ori de la punctul cu var. Rareş Soporan a intrat în clubul unor jucători emblematici, precum Ronaldinho, Beckham, Roberto Baggio, Trezeguet sau Dănciulescu, fotbalişti care de-a lungul timpului au ratat execuţii decisive pentru echipele lor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite