Rapidul începe urcuşul în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii suporteri ai Rapidului visează la un sezon mai bun
Micuţii suporteri ai Rapidului visează la un sezon mai bun

Cu un antrenor şi 10 jucători noi, giuleştenii joacă împotriva finlandezilor de la MyPa.

Rapid e prima echipă românească ce atacă noul sezon european. Giuleştenii încep mai repede pentru că au pierdut finala Cupei României, însă meciul ar putea cădea bine pentru „feroviari", ţinând cont că nu prea au avut parte de meciuri de pregătire în această vară.

Faţă de sezonul precedent, Rapidul a pierdut patru jucători „grei", Dani Coman, Marcos Antonio, Dan Alexa şi Ciprian Deac, plus Creţu, Ezequias şi Sburlea. „Anul trecut am avut două obiective măreţe şi nu am îndeplinit niciunul. Era normal să existe modificări în echipă. Începem un drum nou şi, deşi nu mai e nevoie să spun asta, sper ca suporterii să susţină necondiţionat această echipă", a afirmat ieri Daniel Pancu, cel mai titrat jucător al Rapidului. Fanii nu s-au înghesuit deocamdată să-şi ocupe locul pe stadionul Giuleşti, fiind vândute până ieri doar 2.000 de bilete. Sunt aşteptaţi totuşi circa 7.000 de suporteri la primul meci al Rapidului din noul sezon.

Inter sau Liverpool, posibili adversari

Pe banca tehnică a giuleştenilor se va aşeza în premieră Neluţu Sabău, care a admis că va avea emoţii la primul meci în Giuleşti. „Suntem favoriţi în faţa finlandezilor, dar ei au avantajul de a juca într-un campionat aflat în plină desfăşurare. De partea noastră trebuie să fie valoarea şi inteligenţa", a afirmat Sabău, căruia îi lipsesc trei jucători încă de la primul meci. Herea are varicelă, Marius Constantin e uşor accidentat, iar Bozovici s-a oprit din nou la graniţă, din cauza problemelor cu viza de România, fiind aşteptat abia azi la Bucureşti. Returul e programat săptămâna viitoare, în Finlanda. În cazul probabil în care vor trece mai departe, rapidiştii vor da de greu în turul trei preliminar, unde pot întâlni o echipă de un alt calibru, Inter Milano, Liverpool, Bilbao sau Marseille fiind potenţiali adversari.

Coeficienţii s-au dus la vale

În clasamentul pe ţări al coeficienţilor, România ocupă în acest moment locul 22, iar în sezonul următor nu va trimite decât o echipă în preliminariile Ligii Campionilor. Pentru a ajunge din nouă cu două formaţii în cea mai tare competiţie inter-cluburi, cel mai devreme în 2014, e nevoie ca echipele româneşti care joacă în acest an în Europa să urce România până pe poziţia a 15-a.

Cine e Myllykosken Pallo 47

- Ocupă poziţia a cincea în Finlanda, după 17 etape, la şapte puncte de lider.

- E compusă din fotbalişti finlandezi, cu excepţia liniei ofensive, unde joacă ghanezul Opuku,  nigerianul Williams şi canadianul O'Neill.

- Are un singur titlu al Finlandei, obţinut în 2005, pe când îl avea în echipă şi pe românul Ştefan Marchiş.

- Marii fotbalişti finlandezi Jari Litmanen şi Sami Hyypia au jucat în trecut pentru această echipă.

- Acum doi ani a jucat contra Timişoarei şi a pierdut cu 2-1 acasă. În retur, a condus cu 3-0, dar bănăţenii au revenit spectaculos, egalând la 3, golul calificării fiind marcat de Cisovsky în prelungiri. 

info
info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite