Rapidul trece de la savarine la îngheţată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rapidul trece de la savarine la îngheţată!
Rapidul trece de la savarine la îngheţată!

Dacă George Copos patronează printre altele cofetării şi patiserii, Stache Lutz deţine la Cottbus o gelaterie. Germanul e foarte aproape să devină acţionar în Giuleşti. Rapid este pe cale să „scape“ de George Copos, patronul lanţului de cofetării şi patiserii „Ana“, şi să ajungă pe mâna lui Lutz Stache, proprietar şi al unei gelaterii în Cottbus!

Stache a ajuns în atenţia opiniei publice din România după ce şi-a anunţat intenţia de a prelua pachetul majoritar de acţiuni de la George Copos.

Cunoscut în mediul afacerilor ca un investitor extrem de prudent, neamţul a cerut un audit pentru a vedea exact pe ce anume urmează să „arunce” milioane de euro. Dincolo de afacerile cu materiale de construcţii sau cu firma de medicamente, Stache are şi un business, ţinut relativ departe de ochii curioşilor.

„Adevărul“ a aflat faptul că omul care intenţionează să cumpere Rapidul este proprietarul unei gelaterii în Cottbus. Lutz Stache nu se ocupă personal decât foarte rar de această afacere, care mai cuprinde o cafenea şi o terasă, toate purtând numele „Eiscafe Da Capo”. Consoarta lui Stache este cea care are grijă de bunul mers al banilor la „Da Capo”.

De altfel, firma apare şi pe stadionul echipei Energie Cottbus, unde se spune că Lutz investeşte anual sume cu cinci zerouri. Interesant este însă faptul că fotbaliştii nu prea l-au văzut la faţă pe Stache la meciurile de pe teren propriu, fiind o prezenţă extrem de discretă.

Cunoscuţi ai lui Stache îl laudă pe neamţ pentru modul în care ştie să speculeze momentele pe piaţa afacerilor. Anul trecut, chiar înainte de explozia crizei financiare, afaceristul a vândut o firmă de ciment cu 53 de milioane de euro!

Copos îi vinde clubul luna viitoare lui Stache

George Copos a declarat pentru „Adevărul“ că va renunţa la fotbal în luna noiembrie. Bossul de la „Ana Pan“ a primit o ofertă tentantă de a vinde Rapidul de la Lutz Stache, însă şi-ar dori să mai păstreze nişte acţiuni la club. Preţul cerut de Copos pentru 90% din clubul Rapid este de un leu, iar neamţul se obligă să achite nişte datorii în valoare de şase milioane de euro către diverşi creditori.

image

După preluarea clubului presupun că voi veni des la stadion. Eu nu sunt numai un fan al Rapidului, ci şi un fan al României.

image


Lutz Stache
om de afaceri

image

În criză trebuie să faci asemenea afaceri. Nu este greu de negociat cu George Copos.

image


Lutz Stache
om de afaceri

700 de milioane, cifra de afaceri a firmei sale

Stache este CEO al AHG Industry, grup care are o cifră de afaceri de peste 700 de milioane euro la nivel regional. Germanul a cumpărat anul acesta acţiuni la distribuitorul de medicamente Remeia, a preluat afacerea cu var de la  ArcelorMittal Galaţi, unde intenţionează dă construiască o noua capacitate de producţie a varului, având un buget pentru această investiţie de 40 de milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite