FOTBAL: Dinu Gheorghe: "Copos nu vinde Rapidul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FC Braşov, Dinu Gheorghe, a declarat că nu crede că acţionarul majoritar George Copos va vinde clubul Rapid omului de afaceri german Lutz Stache.

"Eu nu cred că George Copos pleacă de la Rapid, e prea complicat să se facă o asemenea tranzacţie în situaţia în care e Rapidul acum", a spus Dinu Gheorghe.

Întrebat dacă ar reveni la Rapid dacă noul proprietar Lutz Stache i-ar face o ofertă, Dinu Gheorghe a răspuns:" Nu ştiu dacă m-aş întoarce în cazul unei oferte, dar ce, pleacă domnul Copos de la Rapid? Staţi să-l vedeţi plecat. Eu vorbesc în fiecare săptămână cu el şi nu cred că pleacă".

La jumătatea lunii august, un grup de investitori germani a început negocierile cu George Copos pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni al SC FC Rapid SA, conform afirmaţiilor omului de afaceri Mihai Voiculescu, reprezentantul la Bucureşti al potenţialilor cumpărători. La 29 septembrie, acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat că a discutat cu Lutz Stache, unul dintre investitorii germani interesaţi să cumpere clubul giuleştean, menţionând că cel mai probabil vânzarea se va finaliza la mijlocul lunii noiembrie.

La sfârşitul lunii martie 2008, George Copos a încheiat cu Taher un contract de cedare a 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA în schimbul a aproximativ 13 milioane de euro, dar tranzacţia nu s-a mai finalizat. Conform contractului, Taher se obliga să finanţeze gruparea giuleşteană, lucru realizat prin împrumuturi de aproximativ opt milioane de euro, bani cheltuiţi în principal pentru transferuri de jucători. În luna octombrie 2008, Fathi Taher a sistat în totalitate finanţarea FC Rapid, care a intrat, astfel, într-o acută criză financiară. De atunci, cei patru componenţi ai Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Alexandru Bunea, Constantin Zotta, Constantin Toma şi Dragoş Nedelcu au demisionat pe rând din cauza problemelor financiare ale grupării giuleştene.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite