Rapidiştii sunt cei mai mari procesomani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuleştenii sunt campioni la litigii: 27, dintre care 11 numai la FIFA. Bâlciul dintre Copos şi Taher şi dezinteresul oficialilor au împins Rapidul cu un picior în prăpastia falimentului. Giuleştenii au nu mai puţin de 27 de procese!

Rapidiştii riscă să nu mai joace în competiţiile europene în anii următori pentru că nu şi-au mai plătit jucătorii, ori să nu mai dispute în Giuleşti meciurile din campionat! „Adevărul“ a aflat în ce litigii sunt implicaţi giuleştenii.

N-au plătit chiria la stadion de un an

George Copos se judecă în acest moment şi cu Clubul Sportiv Rapid, cel care are în administrare stadionul Giuleşti.  Patronul din Grant nu a mai plătit din iunie anul trecut chiria la stadion, de 700 de euro pe lună! „FC Rapid primeşte 2,5 milioane de euro pe an din drepturile de televizare, jucând pe Giuleşti, şi ei nu pot să plătească 700 de euro pe lună chirie!

Nici utilităţile nu le-au achitat. Nu pot să stau eu, club bugetar, să ţin în cârcă un club privat. Vă spun, dacă până pe 31 Copos nu dă banii, nu mai intră niciun jucător pe stadion!“, a tunat preşedintele CS Rapid, Mihai Zaharia.

Chirii neplătite

Imaginile cu jucătorii Rapidului evacuaţi din apartamente au devenit o normalitate în Giuleşti. Pentru neplata chiriilor, oficialii din Grant au fost chemaţi în instanţă de mai mulţi proprietari. Cel mai interesant caz este cel al casei pe care Jose Peseiro a primit-o când a venit la Rapid. „Feroviarii“ sunt obligaţi prin contract să plătească 4.000 de euro pe lună timp de un an!

Au tras ţeapă la hoteluri

Giuleştenii au parte şi de alte procese incredibile. Copos a fost chemat în instanţă chiar şi de firma de pază Bronic Security, care a solicitat plata a 60.000 de lei. Giuleştenii se judecă până şi cu hotelurile la care s-au cazat la meciurile de „afară“ din tur. Astfel, un hotel din Constanţa a atacat în instanţă Rapid pentru neplata a 3.000 de euro, la fel şi Lydo din Timişoara.

Jucătorii vor 3 milioane de euro

Lovitura de graţie pentru Rapid ar putea veni de la FIFA. Motivul ? În vară au fost transferaţi jucători pe bandă rulantă, dar odată ce Fathi Taher a dispărut de la club, înţelegerile cu fotbaliştii şi agenţii acestora nu au mai fost respectate. Rapidiştii au în acest moment 11 procese la FIFA şi riscă să plătească aproape 3 milioane de euro daune!

Chiar dacă au devenit liberi de contract, Julio Cesar, Paulista, Vella ori Adefemi se judecă în continuare cu feroviarii şi cer să le fie plătiţi toţi banii! Rapid riscă să primească interdicţie de a mai face transferuri şi chiar excluderea din competiţiile europene. O situaţie similară s-a petrecut în cazul Universităţii Craiova, care nu a mai avut dreptul de a face achiziţii timp de un sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite