Cum a pierdut Rapid doi jucători de naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adefemi şi-a primit banii cu întârziere, iar Coman nu a fost la fel de important ca mobila lui Zotta. Ambii jucători au fost titulari la naţională în ultimele meciuri. Giuleştenii au reuşit să piardă doi jucători de echipă naţională,  Dani Coman şi Olubayo Adefemi, după greşeli incredibile făcute de conducătorii clubului.

Mai citeşte şi:
Bozovic rămâne jucătorul Rapidului
FOTBAL: Copos nu mai investeşte din cauza "amatorismului" de la Rapid
Zotta şi Copos au făcut „blatul“ pufos

Ce s-a întâmplat de fapt. Adefemi a semnat un contract pe patru sezoane cu giuleştenii la 1 septembrie 2008, iar contractul acestuia a fost înregistrat la LPF la data de 19, aceeaşi lună.

Giuleştenii nu i-au plătit niciun ban nigerianului până la 14 noiembrie 2008, adică după mai mult de 60 de zile de la sosirea sa în Giuleşti, gândindu-se că se socotesc două luni de la înregistrarea contractului.

Bazându-se pe faptul că în România, orice jucător poate deveni liber de contract, dacă nu este plătit două luni, Adefemi a depus memoriu la FIFA şi a avut câştig de cauză. Informaţia este confirmată şi de actualul director general al giuleştenilor, Grigore Sichitiu: „Adefemi şi-a primit rata contractuală cu o întârziere de 74 de zile.

Dacă şi-ar fi primit banii cu 14 zile mai devreme acum ar fi fost la Rapid. Eu l-am adus liber de contract la Rapid, şi apoi am tot încercat să-l readuc!”. Copos a efectuat un audit la club, după ce Constantin Zotta a demisionat în iarnă.

Patronul giuleştenilor a rămas şocat să afle că în noiembrie, fostul arbitru a efectuat o plată generoasă către una dintre societăţile sale!

image

Coman a apărat poarta României în Lituania  Foto: Adevărul

Despre ce este vorba? Surse din interiorul clubului susţin că din poziţia de director general la Rapid, Zotta derula afaceri cu propria sa firmă de mobilă, achiziţionând fotolii şi dulapuri pentru club. Surpriza a fost şi mai mare pentru Copos cu cât în aceeaşi lună Dani Coman a devenit liber de contract!

I-au ratat pe Mutu, Chivu şi Tamaş

Rapid a pierdut de-a lungul timpului jucători ca Mutu, Chivu ori Tamaş. “Eram foarte aproape să-i iau la Rapid pe Mutu şi pe Chivu, dar i-am ratat din cauza lui Copos”, a povestit Mircea Lucescu.

Şi fotbalistul lui Auxerre, Gabi Tamaş a fost pentru o perioadă în curtea giuleştenilor, însă nu a fost păstrat de Anghel Iordănescu, antrenor al Rapidului în acea perioadă. Vedeta Craiovei, Florin Costea, a fost aproape de Rapid, însă Mircea Rednic a considerat că nu este de nivelul giuleştenilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite