Rangers, cea mai titrată echipă din lume!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rangers, cea mai titrată echipă din lume!
Rangers, cea mai titrată echipă din lume!

Dacă Unirea Urziceni a luat un singur titlu în istorie, în schimb, în muzeul clubului din Glasgow, „zac“ 111 trofee. Ialomiţenii îşi continuă aventura în Ligă pe terenul unei echipe care în competiţiile europene a pierdut doar două meciuri „acasă“ din ultimele 20, cu Lyon şi cu Sevilla.

Usturătorul 1-4 administrat de spanioli elevilor lui Walter Smith, în etapa trecută a Ligii Campionilor, a menţinut vii speranţele Urziceniului în Grupa G. Cu cel puţin trei puncte din „dubla” cu „protestanţii” din Glasgow, campioana României va aborda ultimele două runde cu şanse mari de a prinde măcar locul 3 şi împlicit primăvara europeană.

„Meciul cu Rangers? Dacă cineva în Anglia sau în Scoţia îmi dă o şansă, sunt sigur că nu va fi dezamăgit”, a pariat Dan Petrescu. El se întoarce în Marea Britanie, a doua sa casă, în premieră, într-un meci oficial.

„Am jucat opt ani în Anglia şi n-am fost niciodată un turist. Unii fotbalişti străini vor doar bani, dar eu voiam să fiu pe teren toată ziua, aşa sunt şi ca antrenor”, a adăugat „Bursucul”. Trupa lui Walter Smith are însă un mare atu: experienţa internaţională net superioară, concretizată într-o finală de Cupa UEFA, pierdută anul trecut, 0-2, cu Zenit. Din echipa de atunci, nouă „rangerşi” ar putea juca şi mâine, pe „Ibrox”.

Campioni timp de jumătate de secol!

Dacă vor să se ia la trântă de pe poziţii egale cu „urşii” din Glasgow, Apostol şi compania trebuie să facă un singur lucru. Să nu se apropie de sala de trofee a lui Rangers! Acolo „zac” nu mai puţin de 52 de titluri de campioană naţională, mai mult decât oricare altă echipă din lume, inclusiv marea rivală Celtic, ajunsă la cota 42.

De asemenea „albaştrii” au mai pus gheara pe 33 de Cupe ale Scoţiei şi alte 25 de Cupe ale Ligii, adică un total de 110 trofee interne, Cupa Cupelor din 1972 venind ca un bonus. Înfiorător, atât pentru vizitatori, cât şi pentru adversarii care se prezintă pe „Ibrox”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite