Rămâne Anglia o forţă în fotbal?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Torres (stânga), în duel cu Glen Johnson
Torres (stânga), în duel cu Glen Johnson

Înaintea testului cu Spania, selecţionerul Angliei, Fabio Capello, a spus că britanicii nu se mai află printre marile puteri fotbalistice.

În februarie 2007, la trei luni după ce pierduse acasă un amical cu România (0-1, gol Marica), naţionala Spaniei îşi începea o serie incredibilă de 35 de meciuri fără înfrângere cu o victorie pe „Old Trafford" contra Angliei. Între timp, ibericii au subjugat Europa şi lumea, iar britanicii se amăgesc singuri cu statutul de inventatori ai fotbalului şi cu titlul mondial din 1966. Deşi e cel mai bine plătit selecţioner din lume (cu aproape opt milioane de euro pe an), italianul Fabio Capello a avut puterea să declare că naţionala „leilor" nu mai poate spera curând la o mare performanţă.

Rooney, lăsat acasă

„Nu mai suntem o forţă. În campionatul Angliei sunt doar 33 la sută fotbalişti englezi. Avem calitate, dar nu suficient pentru a ne compara cu Spania. Nu te poţi gândi să joci dintr-o singură atingere dacă nu ai jucătorii potriviţi pentru aşa ceva", a admis tehnicianul de 65 de ani. Aşa cum a promis, Fabio Capello va pregăti parcursul Angliei la Euro 2012 fără jucătorul exponenţial al britanicilor, Wayne Rooney, suspendat de UEFA pentru toate cele trei partide din faza grupelor. Astfel, pentru amicalul cu Spania, atacantul lui Manchester United a fost lăsat în afara lotului.

Capello a apelat în schimb la John Terry, însă prezenţa sa în această seară pe „Wembley" este pusă la îndoială de scandalul rasist în care a fost implicat recent fundaşul lui Chelsea. De partea cealaltă, Spania lui Del Bosque se va prezenta cu tot ce are mai bun, campioana mondială şi europeană bazându-se pe 13 jucători de la granzii Barcelona (8) şi Real Madrid (5).

3 eşecuri consecutive are naţionala Angliei în faţa Spaniei, de fiecare dată fără să marcheze vreun gol.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite