Râde Mourinho la urmă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a pierdut lupta cu Barcelona pe cele mai importante fronturi – campionat şi Liga Campionilor –, Jose Mourinho poate da totuşi lovitura de graţie catalanilor. În echipă cu Alex Ferguson!. Managerul lui Manchester United (calificată în finală după 6-1 la general cu Schalke) îi va cere sfatul omologului său de la Real Madrid, pentru a răpune Barça pe „Wembley”.

Barcelona - Manchester United „este meciul mult aşteptat al competiţiei, este cu siguranţă meciul dorit de fani şi este meciul pe care istoria îl cere". Această frază aparţine cotidianului englez „Daily Mail" şi este un îndemn la fotbal „curat", înaintea finalei Ligii Campionilor de la 28 mai, de pe stadionul Wembley din Londra. Un alt fel de-a spune fără tactici de distrugere, fără simulări şi fără scandal, ca în semifinala Real Madrid - Barcelona.

Vom avea, aşadar, parte de o finală în spiritul cavalerismului britanic sau miza îşi va pune din nou amprenta asupra calităţii jocului? Un singur lucru este cert: Sir Alex Ferguson va apela la „distrugător" însuşi pentru a pune de data asta mâna pe Liga Campionilor, după ce în 2009 Barcelona i-a „furat" această bucurie. A fost 2-0 pe „Olimpico" din Roma, iar „marele scoţian" nu vrea repetarea acelui episod.

„Vorbesc destul de des cu Mourinho, am vorbit cu el săptămâna trecută şi voi mai vorbi. Când am s-o fac, am să-l rog să-mi pună la dispoziţie şi analizele lui tactice, despre jocul Barcelonei", a uimit Ferguson, la scurt timp după ce rezervele sale îngenuncheau Schalke cu 4-1. „Ştiu ce-a mers rău atunci (finala din 2009, n.r.) şi fiţi siguri că nu vom mai face aceleaşi greşeli", a avertizat apoi tehnicianul de 69 de ani.

Ferguson învingea ultima oară Barça în 2008, când United câştiga şi ultimul trofeul al Ligii, cu 1-0 pe „Old Trafford", după 0-0 pe „Camp Nou", în semifinale. De partea cealaltă, Mourinho tocmai a răpus „maşinăria" catalană în finala Cupei Spaniei. Împreună, cei doi antrenori o pot face din nou şi, cum spera Cristiano Ronaldo înaintea celor patru confruntări cu Barcelona, Realul, a se citi „Mourinho", va râde la urmă.

Cifrele finalei
- 15 finale europene s-au disputat între echipe din Anglia şi Spania, scorul fiind de 8-7 pentru „Albion"
- 11 goluri a reuşit Messi în acest sezon al Ligii Campionilor, fiind golgheterul competiţiei
- 10 meciuri s-au disputat până acum între Barcelona şi Manchester United: câte trei victorii şi patru remize
- 7 ani avea Josep Guardiola când Alex Ferguson debuta ca antrenor în cupele europene, cu Aberdeen (1978-1979)
- 6 Ligii ale Campionilor au împreună cele două echipe: 3 Barça (1992, 2006 şi 2009) şi 3 United (1968, 1999 şi 2008)

United şi Barça, legate de Wembley

În 1968, „Diavolii Roşii" câştigau Cupă a Campionilor, pe vechiul „Wembley", în faţa Benficăi şi a marelui Eusebio cu 4-1 după prelungiri. În 1992, Barcelona câştiga şi ea, pe acelaşi stadion, prima finală. A fost 1-0 cu Sampdoria.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite