Putin i-a cerut lui Abramovici să finanţeze organizarea CM-2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut miliardarului rus Roman Abramovici "să bage mâna în buzunar" pentru a finanţa infrastructura necesară organizării turneul final al Cupei Mondiale din 2018, în Rusia, a anunţat purtătorul de cuvânt al patronului clubului Chelsea.

Purtătorul de cuvânt al lui Abramovici, John Mann, a declarat că Putin le-a cerut societăţilor private din ţară să contribuie la finanţarea noilor infrastructuri necesare desfăşurării CM în Rusia - stadioane, autostrăzi - şi i-a sugerat lui Abramovici să "bage mâna puţin în buzunar".

"Nu exclud că domnul Abramovici ar putea să ia parte la unele dintre aceste proiecte. Să bage un pic mâna în buzunar, el are mulţi bani", ar fi declarat premierul Putin în prezenţa lui John Mann, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc, joi seară, la Zurich, după ce Rusia a fost desemnată gazdă a turneul final al CM-2018.

Şeful guvernului rus a evocat suma de 300 de miliarde de ruble (7 miliarde de euro) pentru a construi sau moderniza stadioanele şi infrastructura din cele 13 oraşe alese pentru a găzdui meciurile competiţiei mondiale, însă, potrivit altor estimări, va fi nevoie de până la 37 de miliarde de euro, în special pentru drumuri şi căi ferate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite