Putem avea trei echipe în Ligă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Putem avea trei echipe în Ligă!
Putem avea trei echipe în Ligă!

România a rămas cu cinci echipe în grupele cupelor europene, faţă de Rusia şi Ucraina, ambele cu doar câte două reprezentante.

Miza locului şase în ierarhia coeficienţilor pe ultimii cinci ani este imensă: două echipe calificate direct în grupele celei mai importante competiţii continentale pentru sezonul 2011 - 2012.

Mai sus de atât nici nu se poate, poziţiile 1-5 fiind „rezervate” granzilor din Anglia, Spania, Italia, Germania şi Franţa.

Ceea ce s-a întâmplat anul trecut cu echipele româneşti o simt acum ruşii. Nicio echipă în grupele Ligii Europa, fosta Cupă UEFA, deşi la start se aliniaseră patru, în frunte cu Zenit St.Petersburg!

Greul coeficienţilor a rămas pe umerii lui ŢSKA Moscova şi Rubin Kazan, ambele în Liga Campionilor, însă punctajul acestora se va împărţi la şase.

Astfel, putem profita de degringolada ex-sovieticilor, diferenţa dintre Rusia şi România fiind de puţin peste trei puncte.

Ucraina merge la fel de rău

În faţa noastră, la o distanţă mult mai mică, de 0,592 puncte, se află şi vecinii ucraineni.

Lovită de ambiţia Timişoarei, Şahtior continuă în Liga Europei, în timp ce Dinamo Kiev a intrat direct în grupele Ligii Campionilor, dar are o misiune imposibilă cu Barcelona şi cu Inter Milano.

Avantaj din nou pentru România, care stă la pândă pe locul opt, dar cu mult mai multe formaţii rămase în lupta pentru puncte.

Lucrurile se complică din 2012

României nu i se va mai lua în calcul sezonul de excepţie 2005-2006, astfel că e aşteptată o scădere în clasamentul UEFA, din 2012.

Orientativ, în ierarhia pe doar ultimii patru ani, suntem pe locul 14 (care nu înscrie nici măcar o echipă direct în Ligă), iar în ultimii trei ani stăm şi mai rău: locul 26, acolo unde n-am mai fost din 2004!

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite