Putem face o figură frumoasă cu Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la meciul cu Italia ne putem aştepta la orice. Sunt doar campionii mondiali. Totul este posibil. Italienii vor crea presiune asupra noastră, numai că se vor descoperi şi am putea avea

De la meciul cu Italia ne putem aştepta la orice. Sunt doar campionii mondiali. Totul este posibil. Italienii vor crea presiune asupra noastră, numai că se vor descoperi şi am putea avea şansa să marcăm. În acelaşi timp, putem întâlni o Italie superdeterminată, care să nu ne dea niciun fel de şansă. Noi nu putem avea atuuri în faţa "squadrei azzurra".

Avem doar jucători de contraatac, care îşi pot pune viteza pe care o au în slujba echipei. În condiţiile în care adversarii ne vor oferi spaţii de acţiune. Nu cred că se va schimba tactica noastră de joc defensivă faţă de cea din partida cu Franţa. Dacă ai doar fotbaliştii aceştia, altceva nu poţi să joci. Asta e partea mai proastă a problemei.

După părerea mea, nu se poate face o paralelă între meciul pe care l-am jucat eu în 1983, când am reuşit să-i învingem pe italieni la Bucureşti cu 1-0, şi atunci campioni mondiali, şi cel de acum. Nouă, pe atunci, ne era foame de rezultate, nu aveam de pierdut nimic, faţă de jucătorii de azi, care au de pierdut. Sunt componenţi ai naţionalei care evoluează în Italia.

Acum sunt altele datele problemei. Noi atunci am atacat ca să-i putem învinge. Nu ştiu dacă "tricolorii" de azi o mai pot face. Cel mai nimerit cred că ar fi să stăm la cutie, ştiind că ei au nevoie neapărat de cele trei puncte, şi aşa am putea găsi spaţii să-i atacăm şi să înscriem.

Partida va fi extrem de importantă în economia grupei. Echipa care pierde mâine în proporţie de cel puţin 50 la sută va pleca acasă. Italia, dacă va fi învinsă, nu mai are nicio şansă. Eu cred că putem să obţinem victoria. Cine se aştepta ca Olanda să le dea trei goluri?

S-ar putea totuşi să apară cu o altă formulă de echipă decât în prima partidă de la Euro. Donadoni va trebui să schimbe ceva, pentru că au pierdut la scor. Ceilalţi jucători de pe banca de rezerve vor sări în sus, îşi vor cere şi ei dreptul de a evolua.

Chiar dacă am pierde acest meci cu Italia, cred că am mai avea şanse de a trece de grupe. Plecând de la ideea că Olanda va învinge şi Franţa, te gândeşti că în meciul cu noi, batavii vor folosi echipa a doua, fără prea mare motivaţie, şi am putea să-i învingem. Rămân şanse, desigur. Dar asta înseamnă să visăm frumos, cum am putea visa să ne calificăm cu trei puncte, adică cu trei egaluri.

Mutu e adevărat că n-a jucat la valoarea lui în partida cu Franţa, dar a avut circumstanţe. Era greu să-şi revină aşa repede după tot ce i s-a întâmplat. Totuşi, pe cei pe care îi va avea mâine adversari i-a umilit de nenumărate ori în campionatul italian. De ce nu ar face-o şi acum? Una peste alta, eu sunt optimist şi cred că vom face o figură frumoasă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite