„Puricele“ Messi a „pişcat“ de 101 ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu cele trei reuşite de la Almeria, argentinianul a depăşit suta de goluri marcate în campionatul Spaniei. În aşteptarea bătăliei cu Real Madrid, Lionel Messi şi FC Barcelona au spulberat cu 8-0 Almeria, stabilind noi recorduri pentru campionatul Spaniei.

Fanii Barcelonei şi-ar fi dorit ca idolul lor să sărbătorească golul 100 în propriul fief, chiar în äEl Clasico". „Puricele" Messi nu a avut însă răbdare şi a dat trei „pişcături" mortale la Almeria, ajungând acum la cota 101 reuşite în prima ligă a Spaniei.

La numai 23 de ani şi 149 de zile! Sud-americanul e într-o luptă continuă cu recordurile: a marcat de 61 de ori în ultimele 60 de partide oficiale şi a bifat al nouălea meci consecutiv în care scutură plasele porţii adverse, incluzând aici şi amicalul Argentinei cu Brazilia. 

Pentru Messi, următoarea provocare este să puncteze contra echipei lui Jose Mourinho. Până acum, cu Chelsea şi cu Inter, tehnicianul portughez a fost iertat. Peste o săptămână, „The Special One" va intra din nou în „vizorul" sud-americanului în cel mai aşteptat derby al fotbalului spaniol şi nu numai din ultimul deceniu.

Opt goluri după 51 de ani

Cu Messi în teren, şi pentru Barcelona e mai uşor să puncteze în Cartea Recordurilor. Astfel, „măcelul" de la Almeria (8-0) a egalat cea mai mare diferenţă de scor pentru o victorie în deplasare în campionatul iberic, performanţă care era deţinută tot de catalani, cu un alt 8-0 din urmă cu 51 de ani, pe terenul lui Las Palmas.

7 hat-trick-uri, adică trei goluri într-un meci, a reuşit Messi în carieră în toate competiţiile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite