„Pume“ sau „pisicuţe“?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Argentina a început competiţia cu un ruşinos egal (1-1) contra Boliviei, cenuşăreasa turneului sud-american. Messi a dezamăgit din nou, fiind o umbră a jucătorului care încântă la Barça. Încă o dată, argentinienii au arătat întregii lumi că numele mari nu sunt de-ajuns pentru a forma o echipă naţională la fel de mare.

Cu salariul pe un an de la Barcelona, Leo Messi ar putea cumpăra toată naţionala Boliviei. Dacă punem faţă în faţă valoarea economică a loturilor, Argentina ar fi trebuit să câştige cu 40-0. Nici măcar nu s-a jucat pe înălţimile de la La Paz, unde „pumele" lui Maradona s-au sufocat în 2009, pierzând la scor de tenis (1-6) la 3.500 de metri altitudine. De această dată, Messi şi ai săi au avut tot oxigenul din lume, pe teren propriu, împinşi de la spate de 40.000 de fani, în meciul de deschidere al unei competiţii pe care albiceleştii vor s-o câştige cu orice preţ. Argentina - Bolivia 1-1 de ieri poate fi considerată una dintre marile „bombe" din istoria fotbalului. Una care putea căpăta proporţiile unui cataclism, dacă un anume Martins, atacantul lui Mircea Lucescu de la Şahtior, n-ar fi ratat singur cu portarul la scorul de 1-0 pentru echipa sa.

Messi, nervos: „Ce gol de rahat!"

Bolivia reuşise să „îngheţe" atmosfera de la La Plata cu primul gol internaţional al şeptarului Edivaldo Rojas, jucător rătăcit prin liga a doua portugheză. Cum? Într-un mod stupid, o reluare cu călcâiul care a trecut inexplicabil printre picioarele argentinianului Banega, cel care „ţinea" bara la un banal corner. Frustrat după un nou semieşec în tricoul naţionalei, Leo Messi şi-a revărsat furia, caracterizând reuşita adversarilor drept una „de rahat". „A fost un meci cum rar se vede. Să nu facem o tragedie, trebuie să câştigăm următoarele două partide şi atunci totul va fi OK", a completat atacantul Barcelonei.

„Omul meciului" doar o repriză

Pentru acţiunile sale din prima repriză, Messi a primit totuşi titlul de omul meciului, în ciuda faptului că onoarea Argentinei a fost parţial spălată de eurogolul lui „Kun" Agüero. Ginerele lui Maradona a marcat la numai cinci minute după intrarea în teren, sporind presiunea de pe umerii selecţionerului. Sergio Batista începuse cu Lavezzi şi Tevez, ambii fără inspiraţie, iar acum este forţat să schimbe ceva în vederea meciului cu Columbia, de miercuri.

"E dificil să jucăm ca Barcelona. O naţională trebuie să joace ca o naţională.''
Sergio Batista selecţioner Argentina

''Mulţi cred că trebuie să câştigăm fiecare meci cu 5-0, dar nu este aşa.''
Carlos Tevez atacant Argentina

Argentina  1
Romero - Zanetti, Burdisso, G. Milito,
Rojo - Banega, Mascherano, Cambiasso (Di Maria 46) - Lavezzi (Agüero 71), Messi, Tevez. Selecţioner: Sergio Batista.

Bolivia  1
Arias - Alvarez, Raldes, Rivero, Gutierrez - Vaca (Chavez 64), Flores, Robles, Campos (Arce 80) - Rojas (Cardozo 89), Martins. Selecţioner: Gustavo Quinteros.
Goluri: Agüero 76 / Rojas 48
Stadion „Unico Ciudad" (La Plata): 38.000
Arbitru: Roberto Silvera (Uruguay)

Ploaie de critici peste lionel Messi

 „Ole": S-a pierdut între atâtea picioare. A oferit prea puţin din ceea ce putea da. „La Nacion": Leo a fost peste tot şi pe nicăieri. Nu s-a simţit deloc confortabil.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite