Prunea, învinuit pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul pentru Relaţii Internaţionale din cadrul FRF a dat cu subsemnatul la DNA. El a fost confruntat cu Penescu, patronul lui FC Argeş. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul Teritorial Piteşti muncesc de zor la dosarul „Corupţie în fotbal“.

Ieri-dimineaţă, în jurul orei 8.00, autoturismul de lux al fostului fotbalist Florin Prunea putea fi văzut în faţa sediului DNA. El a sosit la Piteşti împreună cu avocatul şi au mers direct în sediul instituţiei, fără să facă vreo declaraţie.

Actualul director al Biroului de Relaţii Internaţionale din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a fost audiat mai bine de opt ore. Potrivit unor surse, anchetatorii i-ar fi schimbat lui Prunea încadrarea juridică din martor în învinuit.

Din stenogramele convorbirilor telefonice purtate de Cornel Penescu, înregistrate la ordinul procurorilor, reiese faptul că Prunea ar fi intermediat distribuirea unor arbitrii la meciurile disputate de FC Argeş, fiind acum suspectat pentru săvârşirea infracţiuni de trafic de influenţă.

După ce a răspuns la toate întrebările anchetatorilor, aceştia au stabilit că poate pleca spre casă. La ieşire, în jurul orei 17.00, Prunea ne-a spus: “Am stat mult… Regulamentele sportive sunt greu de interpretat. Procurorii m-au întrebat mai mult despre probleme de regulament… Am fost audiat. Nu ştiu în ce calitate am fost chemat, de martor sau de învinuit”, după care a urcat în maşină şi a demarat în trombă spre Bucureşti.

Este de aşteptat ca, în zilele următoare, Florin Prunea să dea din nou cu subsemnatul pe la DNA. Proba-cheie în dosar este convorbirea telefonică între Penescu şi Prunea, purtată înaintea meciului dintre Vaslui şi FC Argeş.

Penescu, chemat pentru confruntare

Cornel Penescu, finanţatorul echipei FC Argeş, a fost adus şi el din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, la sediul DNA. Acesta a luat cunoştinţă de declaraţiile lui Florin Prunea, dar şi ale lui Cristian Mincă, preşedintele clubului FC Argeş, chemat şi el pentru audieri.

Discuţie Penescu-Prunea

8 octombrie 2008

Penescu Cornel: Până acum la Vaslui... Nu ştiu. Să nu mă facă cine o fi acolo. Să-i spui să-şi vadă de treaba lui, că oricum...
Prunea Florin: Păi, unul FIFA bănuiesc că o să fie, că e meci... Nu?
P.C: O să-mi fie frică, da, mi-e frică.
P.F: Vrei să îţi spun eu care ar fi cel mai bun arbitru acolo? Corpodean.
P.C: Corpodean, nu?
P.F: Pe cuvântul meu de onoare. (rezultă că inculpatului Penescu Gheorghe Cornel îi este sugerat că se poate interveni la Inculpatul Corpodean Sorin, pentru a fi favorizată echipa sa).
P.C: Păi, da asta trebuie... Ce? Îl deleg eu?
P.F: Păi, da’ nici eu nu îl deleg, aia e! Tu cred că ai putea să-l delegi mai repede ca mine.
P.C: Nea Costică e prieten cu ăla de la Vaslui?
P.F: Ba nu e. Îi e frică de el, dar nu e, să ştii. Nu e. Acela-i cu Crăciunescu.Amândoi sunt. S-au împăcat, sunt tovarăşi de frăţie.
P.C: Ştiu, dă-i dracu’! Hai, bine. Mersi, Florinele!
P. F: Bine, Cornele. Hai!
P.C: Să trăieşti!
P.F: Te pup! Numai bine! Ciao! Pa!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite