Prunea, 12 ani de închisoare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialul FRF e acuzat de DNA pentru trafic de influenţă şi i s-a pus sechestru pe 14.000 de dolari, sumă pe care ar fi primit-o de la Cornel Penescu.  Fostul portar va fi suspendat din Federaţie. Cel mai mare scandal de corupţie din arbitrajul românesc va continua în instanţă, 14 din cele 18 persoane anchetate de DNA fiind trimise în boxa acuzaţilor.

Cel mai răsunător nume este cel al fostului component al Generaţiei de Aur, în prezent director de Relaţii Internaţionale la FRF, Florin Prunea. Fostul portar a profitat de poziţia sa în cadrul Federaţiei şi a primit 14.000 de dolari şpagă de la Penescu.

Citiţi şi:

Prunea colaborează cu DNA contra FRF!

Prunea: "Nu sunt acuzat de luare de mită!"
Prunea a ratat naţionala din cauza scandalului DNA
FOTBAL: Ioan Becali: "Prunea e cancerul fotbalului românesc"
Prunea, învinuit pentru trafic de influenţă

Potrivit convorbirilor telefonice interceptate în dosar, banii ar fi fost daţi în trei tranşe, de Cristian Mincă, preşedintele clubului FC Argeş, care avea rolul de intermediar între Penescu şi Prunea.

L-a ajutat pe Penescu să-şi reducă o amendă

Procurorii susţin că 2.000 de dolari ar fi fost daţi lui Prunea, în zilele de 30 septembrie 2008 şi 21 octombrie 2008, pentru ca acesta să intervină la Comisia de Disciplină din cadrul FRF pentru ca FC Argeş să nu fie sancţionată pentru o abatere.

La data de 3 noiembrie 2008, prin acelaşi Cristian Mincă, Penescu i-ar fi oferit lui Florin Prunea suma de 12.000 de dolari pentru ca acesta să intervină la Comisia de Apel din cadrul FRF în vederea anulării sau reducerii sancţiunii de 300.000 de lei primite de clubul argeşean.

Dau şpăgile înapoi

Prunea va fi judecat pentru trafic de influenţă, are interdicţie de a părăsi Capitala şi i s-a pus sechestru pe suma de 14.000 de dolari dintr-un cont personal.

De altfel, toţi cei acuzaţi că ar fi luat mită vor fi nevoiţi să dea şpăgile înapoi, procurorii instituind sechestru pe bunurile lor. Fostul portar va fi suspendat din funcţia sa de la FRF, aşa cum hotărâse Comitetul Executiv de luni. Dacă va fi găsit vinovat, Prunea riscă o pedeapsă maximă de 12 ani de închisoare.

image



Penescu, 32.000 de dolari pe opt puncte

image

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu (foto), a fost trimis ieri în judecată, fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi constituirea unui grup infracţional organizat şi riscă până la 15 ani de închisoare.

Conform DNA, Penescu a mituit mai mulţi arbitri cu 32.000 de dolari pentru ca FC Argeş să fie favorizată în meciurile cu Universitatea Craiova, FC Vaslui, Oţelul Galaţi şi Gloria Buzău. Penescu a beneficiat de sprijinul direct al fostului preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, dar şi de adjunctul acestuia, Marcel Lică.

„Vâlcea“, cu şpaga înainte

Pentru ca arbitrii doriţi de Penescu să ajungă să „fluiere” meciurile echipei FC Argeş, patronul echipei piteştene l-a mituit pe preşedintele CCA cu 20.000 de dolari, bani luaţi de Gheorghe Constantin (zis Costică Vâlcea) chiar la începutul sezonului 2007-2008.

Mai mult, Gheor­ghe Constantin a fost plătit şi pentru delegarea arbitrilor în sezonul 2008-2009, el primind de la Penescu 290.000 de lei la datele de 14 decembrie 2008 şi la 12 martie 2009.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite