Provincia bate Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua, Dinamo şi Rapid, echipele care în anii trecuţi câştigau duelul cu provincia în privinţa transferurilor, reduc consistent costurile în această vară. Steaua, Dinamo şi Rapid nu mai aduc jucători pe milioane de euro, ci se mulţumesc doar cu fotbalişti liberi de contract, ori împrumutaţi de la alte grupări.

Nimic nu este întâmplător. Copos, Borcea şi Becali au hotărât să nu mai facă achiziţii scumpe, în condiţiile în care echipele lor şi-au ratat toate obiectivele pe sezonul trecut. Echipele din Capitală nu se opresc doar aici.

În această vară, Copos, Becali şi Borcea vin cu noi contracte în faţa jucătorilor, pe bani mai puţini. Singurii care pompează în continuare bani mulţi în echipă sunt Iancu la Timişoara, Porumboiu la FC Vaslui şi Paszkany la CFR Cluj.

La Steaua, „ca la comunişti“

Gigi Becali a fost primul patron din Liga I care milita pentru salarii mari la echipă. Acum, latifundiarul din Pipera schimbă placa: „Nu mai dau salarii mari. La Steaua va fi ca la comunişti, toţi jucătorii vor avea contracte de maximum 120.000 de euro!“.

Becali gândeşte şi un plan de reconstrucţie a echipei, cu jucători care vor face treptat pasul de la echipa a II-a. „În câţiva ani, Filip, Tudose sau Rusu vor fi titulari la Steaua. Onicaş va fi noul Rădoi. Ei sunt viitorul. Le dau 100.000 şi mănâncă pământul“, se laudă Becali.

Rapid, reduceri salariale cu 40 la sută

Zgârcenia lui Copos, corelată cu neimplicarea lui Taher au dus la un sezon dezastruos pentru Rapid. Giuleştenii şi-au ratat toate obiectivele, iar oficialii gândesc deja un plan de reconstrucţie al echipei care implică vânzarea jucătorilor cu salarii mari şi promovarea tinerilor de la echipa a II-a. Rapidiştii le vor pune pe masă fotbaliştilor contracte cu 40 la sută mai mici faţă de sezonul trecut, iar mulţi dintre ei sunt gata să accepte.

Dinamoviştii vor juca pe 100.000 de euro

Şi la Dinamo, Cristi Borcea a anunţat că se va stabili un plafon salarial de 100.000 de euro! Acţionarii au luat deja legătura cu jucătorii: „Cine nu vrea să semneze micşorarea de salariu, va fi pus pe lista de transferuri“. Borcea a anunţat că maximum doi jucători vor mai avea salarii care vor depăşi 200.000 de euro.

„Am acceptat micşorarea salariului“

Ianis Zicu este primul jucător de la Dinamo, care a acceptat să joace pe bani mai puţini. Practic, internaţionalul a fost de acord cu înjumătăţirea contractului său, care era de 400.000 de euro pe sezon. „Nu plec de la Dinamo. Am acceptat şi reducerea salariului pentru a ajuta clubul să iasă dintr-o situaţie neplăcută. Conducerea s-a purtat foarte frumos cu mine cât am fost accidentat şi nu puteam să plec când mi-am revenit”, a anunţat Zicu.

Salarii medii pentru sezonul 2009-2010

Dinamo- 200.000
CFR Cluj - 200.000
FC Vaslui - 200.000
Rapid - 180.000
Timişoara - 170.000
Steaua - 150.000
Urziceni - 100.000
Univ. Craiova - 100.000

Sumele sunt exprimate în euro

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite