Proiectul "CFR Cluj" merge spre faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma egalului cu Oţelul, 1-1, coroborat cu victoriile contracandidatelor la titlu, CFR Cluj a pierdut şansa de a cuceri un nou titlu. Spectatorii clujeni s-au săturat de jocul fără orizont al echipei şi aseară, la partida cu Oţelul Galaţi, au fost extrem de vehemenţi.

Pentru prima oară în istorie, preşedintele Iuliu Mureşan, care era dat ca exemplu până acum de membrii galeriei, a fost nevoit să suporte nemulţumirile unui stadion întreg.

Enervat de jocul echipei, care era condusă la pauză de mult mai modesta trupă a lui Grigoraş, „Murinio“ a considerat că ar fi bine să îi admonesteze pe jucători la vestiare, dar ceea ce nimeni nu a prevăzut s-a întâmplat.

Chiar preşedintele clubului, care la finalul sezonului trecut îşi trăia momentele de glorie după ce a reuşit un event istoric, a fost fluierat la scenă deschisă.

„Ce-i asta? Vă bateţi joc de noi. Cu ce avion pleacă antrenorul? Pe cine mai aduci în locul lui?, au strigat fanii de la tribuna a doua către „bossul“ din Gruia. Iuliu Mureşan a plecat capul în pământ, iar la ieşirea de la vestiare a avut parte de acelaşi tratament.

Cauzele „apusului“

Conducerea CFR a gafat nepermis în sezonul 2008-2009 şi nu a învăţat nimic din greşelile steliştilor.

A schimbat cel mai de succes antrenor din istoria clubului, Ioan Andone, după doar şase etape, şi l-a numit principal pe Maurizio Trombetta, care a demonstrat că poate redresa situaţia. A avut rezultate bune în Champions League şi a dat culoare jocului echipei. Chiar şi aşa, nu a fost scutit de o demitere inexplicabilă la finalul turului.

Uhrin era alesul, dar numai pentru următoarele cinci etape. A fost mazilit după o victorie la scor de neprezentare cu FC Vaslui pentru a face loc celui de-al patrulea antrenor al sezonului, Antonio Conceicao.

Portughezul nu a reuşit decât nouă puncte în cinci etape, dar debarcarea sa este departe. Surse din interiorul clubului spun că acesta va fi păstrat totuşi până la finalul sezonului, având ca obiectiv locul doi.

„După acest egal ne este tot mai greu să luăm campionatul, dar nu vom renunţa la acest obiectiv. Ultima noastră şansă la titlu o vom juca în meciul cu Dinamo“, a spus Conceicao, care a încercat să explice cauzele jocului mai puţin bun practicat de clujeni: „De când am venit aici, am încercat să creez o atmos­feră liniştită în vestiar, dar nu e deloc uşor să schimbi atât de multe lucruri într-un timp atât de scurt“.

image
image

Ne este tot mai greu să luăm campionatul, dar nu vom renunţa la acest obiectiv. Ultima noastră şansă la titlu o vom juca în meciul cu Dinamo.

image


Antonio Conceicao
antrenor CFR Cluj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite