Profit record pentru Arsenal Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea Arsenal a înregistrat un profit înainte de impozitare de 56 de milioane de lire sterline în exerciţiul financiar 2009-2010, cu 10,5 milioane de lire sterline mai mare decât cel de anul trecut.


În aceeaşi perioadă (mai 2009 - mai 2010), cifra de afaceri a grupării londoneze a ajuns de la 313,3 milioane de lire sterline la 379,9 milioane de lire sterline, datorită vânzării apartamentelor construite în locul fostului stadion, Highbury.

Datoriile clubului au scăzut de la 297,7 milioane de lire sterline la 135,6 milioane de lire sterline.

În ceea ce priveşte componenta privind fotbalul, profitul a scăzut uşor, de la 62,7 milioane de lire sterline la 56,8 milioane de lire sterline, în special din cauza creşterii cheltuielilor salariale.

"Aceste cifre sunt o consecinţă a faptului că am investit puternic în grupul de jucători tineri, pentru a le asigura viitorul pe termen lung la club. Cea mai mare parte a profiturilor a fost consacrată fotbalului, sub formă de contracte sau indemnizaţii de transfer. Asta nu înseamnă că ne putem măsura cu Manchester City pe piaţa transferurilor, pentru că acest gen de indemnizaţii şi salarii nu este viabil pentru nimeni în afacerea care este fotbalul, dar înseamnă că putem concura cu acea echipă în teren", a declarat directorul executiv al clubului Arsenal, Ivan Gazidis, care a adăugat că politica grupării este să construiască, nu să cumpere.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite