Probleme pentru „Il Luce“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şahtior a suferit două eşecuri usturătoare la Dubai Cup: 1-3 cu echipa lui Rădoi, Al Hilal, şi 2-5 cu slovacii de la Zilina, echipă pe care Marsilia a bătut-o cu 7-0 în grupele Ligii Campionilor.  Meciul cu AS Roma, de peste trei săptămâni, se anunţă astfel unul de foc pentru Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ.

Şahtiorul lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ este de nerecunoscut în stagiul de pregătire din Dubai. Echipa care termina în toamnă pe primul loc în Grupa H a Ligii Campionilor, cu 15 puncte, a fost mai întâi bătută cu 3-1 de Al Hilal Riad, echipa lui Mirel Rădoi, pentru ca apoi să fie umilită cu un neverosimil 5-2 de slovacii de la Zilina. Aceaşi echipă în faţa căreia Marsilia câştiga cu 7-0 în luna noiembrie a anului trecut, stabilind recordul Ligii Campionilor pentru cea mai categorică victorie în deplasare! Pentru „Minerii" lui Mircea Lucescu, aceste două înfrângeri nu puteau pica într-un moment mai nepotrivit. La 16 februarie, adică peste numai trei săptămâni, „Portocaliii" vor întâlni în optimile Ligii Campionilor AS Roma, echipă aflată în plin sezon şi în mare formă în Serie A.

Lucru pe care antrenorul „capitolinilor", Claudio Ranieri, a ţinut să i-l aducă aminte lui Mircea Lucescu, după 3-0 cu Cagliari, în ultima etapă. „Ne batem pentru titlu, băieţii au făcut încă un meci mare! Chiar mă simt privilegiat să am atâtea opţiuni. Am început cu Totti şi Boriello, dar Vucinici şi Menez şi-au pus şi ei amprenta asupra partidei", a spus Ranieri.

Raţ a marcat ieri cu naţionala U-21 a Suediei

„Minerii" au mai dres din impresia lăsată în precedentele două partide, învingând ieri cu 3-2 naţionala U-21 a Suediei, tot în Dubai. Printre marcatorii lui Şahtior s-a numărat şi Răzvan Raţ, care a deschis scorul în minutul 32 din penalty. Echipa lui Mircea Lucescu n-a plecat însă din Emirate, unde marţi va juca cu Sparta Praga pentru locul 5 la Dubai Cup.

"Roma e o echipă de nivelul nostru, dar cred că avem un joc mai bun. Avem şanse egale de calificare."
Mircea Lucescu antrenor Şahtior Doneţk

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite