Prinţul Sultan nu vrea să-l ierte pe Oli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Sultan nu vrea să-l ierte pe Oli
Prinţul Sultan nu vrea să-l ierte pe Oli

Fostul antrenor al Stelei, care a aruncat tricoul cu chipul prinţului, cel mai corupt din Arabia Saudită, a fost la un pas să fie băgat la puşcărie. Olăroiu nu mai este privit cu ochi buni în Arabia Saudită, după ce l-a jignit pe Sultan Abdul, chiar dacă a câştigat cu Al-Hilal Cupa Coroanei Prinţului.

Este limpede că pentru Olăroiu zilele în Arabia Saudită nu mai sunt la fel de frumoase. După ce a aruncat tricoul purtând chipul importantului personaj al dinastiei saudite, la festivitatea de premiere ce a precedat finalei Cupei prinţului, dintre Al- Hilal şi Al-Shabab (scor 1-0, gol Almofarrig, min. 114),  el a stârnit mânia acesteia.

Într-o ţară musulmană conservatoare, cum e Arabia Saudită, unde “eticheta” impusă de “clanul prinţilor” trebuie respectată cu stricteţe, Olăroiu nu mai poate fi privit cu ochi buni.

Cu atât mai mult cu cât prinţul Sultan are cancer pancreatic, suferind o intervenţie chirurgicală, în februarie, la New York. Deşi a fost înduplecat să-l ierte pentru gestul necugetat, ofensa lui Olăroiu s-a răsfrânt asupra întregii familii regale.

Implicat într-un scandal de trafic cu arme

Sultan bin Abdul Aziz Al Saud s-a născut la Riad în 1926 şi este prinţ al Coroanei Regatului Arabiei Saudite şi vicepremier. El a primit educaţie aleasă în religie, cultură modernă şi diplomaţie alături de fraţii săi la curtea regală.

Prinţul Sultan a fost numit guvernator al Riadului în 1947, pentru ca, mai apoi, în 1953 să devină ministru al Agriculturii. În 1955, Sultan prelua şefia Ministerului Comunicaţiilor. Rolul său în Regatul Arabiei Saudite crescuse.

Sultan a supervizat construirea celei mai importante linii ferate dintre Dammam şi Riad (construcţie începută în 1947), iar din 1962 a devenit ministrul Apărării. Astfel, Sultan s-a preocupat să creeze o armată puternică, numele său fiind implicat în scandaluri de corupţie privind importul de armament din SUA şi Marea Britanie.

Potrivit presei internaţionale, este vorba de câteva miliarde de dolari, cheltuiţi pentru dotarea armatei, care nu au fost niciodată înregistraţi.

image

La antrenamente vin 10.000 de oameni, dispuşi să-mi ia apărarea în cazul în care conflictul escaladează. Cel mai bine e să închei amiabil cu Al-Hilal

image


Cosmin Olăroiu
antrenor Al-Hilal

General în Războiul din Golf
Scandalul  comisioanelor  legate de numele lui Sultan bin Abdul Aziz Al Saud a ajuns până în Statele Unite, unde unul dintre fiii săi, Bandar, a ocupat postul de ambasador al Arabiei Saudite. De acesta din urmă se leagă afacerea BAE Systems. Un alt fiu, Khalid, a fost unul dintre generalii-cheie ai saudiţilor în Războiul din Golf din 1991.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite