Prinde podiumul în iarnă sau pleacă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinde podiumul în iarnă sau pleacă!
Prinde podiumul în iarnă sau pleacă!

Nervoşi după eşecul de la Mediaş, acţionarii i-au dat ultimatum lui Dario Bonetti. Bonetti nu are timp să plângă după înfrângerea cu Gaz Metan. Urmează partida din grupele Ligii Europa, cu Panathinaikos.

Deşi începuseră să aibă mai multă încredere în Dario Bonetti după victoriile cu Steaua, Urziceni şi Sturm Graz, acţionarii au devenit iarăşi sceptici în privinţa valorii tehnicianului în urma înfrângerii cu Gaz Metan. De altfel, acest rezultat se adaugă ruşinilor cu Internaţional şi cu Oţelul. Furioşi, şefii i-au transmis un mesaj clar lui Bonetti: ori va termina turul pe podium, ori pleacă! Dacă Borcea şi Badea au stabilit acest obiectiv pe termen scurt pentru italian, în schimb, vicepreşedintele Vasile Turcu a avut o poziţie mai radicală.

El ar fi dorit ca Bonetti să fie îndepărtat de acum, iar Dinamo să fie condusă de cuplul Ion Marin – Costel Orac! Turcu a fost însă temperat de Borcea. Motivul? Preşedintele executiv vrea să vadă cum se descurcă Bonetti în Liga Europa, însă nici măcar o eventuală calificare în primăvara europeană nu ar salva scaunul italianului, în cazul în care Torje şi compania pierd contactul cu plutonul fruntaş în Liga I.

„Ne-a dezavantajat omul în negru“

În ciuda ultimatumului primit, antrenorul „câinilor” se ţine departe de toate analizele conducerii. Criticat şi de Cornel Dinu, care a spus că „echipa se face cu subiectivism” şi că „nu poţi folosi mereu rotaţia jucătorilor”, Bonetti a vorbit ieri despre cauzele eşecului de la Mediaş.

„Am pierdut pentru că nu putem fi perfecţi. Nici acum nu mi-a trecut supărarea pe jucătorii mei. În momentul golului a greşit toată apărarea. Oricum, la acest rezultat au contribuit şi alţii. Acel «man in black cu fluierul» ne-a dezavantajat”, ne-a declarat tehnicianul în vârstă de 48 de ani.

„Panathinaikos e cea mai puternică“

 Dinamovistul a explicat de ce nu l-a folosit deloc pe Zicu la Mediaş: „Pentru că aşa am considerat eu. El venea după 90 de minute jucate cu Zlatna. Plănuisem să-l folosesc în a doua repriză, dar aveam nevoie în acel moment de mai multă forţă în joc”.

Bonetti a vorbit şi despre adversarul de joi, Panathinaikos, formaţie pe care a monitorizat-o aseară, în derby-ul cu AEK.

„Panathinaikos este cea mai puternică echipă din grupă. Şi Galata este bună. Pe turci i-am urmărit la meciul direct cu grecii. Noi însă nu ne temem de nimeni”, a încheiat Bonetti. 

Kovacs a „răzbunat“ erorile lui Lajos

Dinamo pretinde că a fost dezavantajată în meciul cu Gaz Metan de către arbitrul Istvan Kovacs, care le-ar fi refuzat „câinilor” două penalty-uri. Prestaţia centralului a adus aminte de un alt meci Mediaş - Dinamo, din primăvară, de asemenea cu probleme de arbitraj. Atunci, Tiberiu Lajos a privat gazdele de un penalty şi o eliminare la Izvoranu. Gaz Metan – Dinamo din returul campionatului trecut s-a încheiat 1-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite