Principe în Principat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Chivu poate câştiga astăzi cu Inter al cincilea trofeu în 2010, Supercupa Europei. Recordul Barcelonei, care a câştigat în 2009 toate cele şase competiţii la care a participat, este „vânat“ de echipa lui Cristi Chivu, ajunsă, deocamdată, la cota patru.

Până la transferul la Inter al lui Diego Milito, singurul „Principe" din lotul nerazzurrilor era căpitanul naţionalei României, poreclit aşa pentru felul în care îşi coordonează colegii din defensivă.

Astăzi, „Principele" Chivu a ajuns în Principatul Monaco cu scopul precis de a cuceri Supercupa Europei, tradiţionalul trofeu care şi-l dispută câştigătoarele Ligii Campionilor, respectiv Liga Europa. Ar fi o premieră atât pentru italienii de la Inter, cât şi pentru Chivu, anunţat în primul „11" al lui Rafa Benitez. Tehnicianul spaniol este tentat să înceapă meciul cu Atletico Madrid cu aceeaşi echipă cu care a luat săptămâna trecută Supercupa Italiei.

„Ne lipseşte această Cupă, deci n-o putem lăsa să ne scape", a spus, ieri, Rafa Benitez, în timp ce căpitanul Javier Zanetti a fost la fel de hotărât: „Suntem aici pentru a învinge cu orice preţ". Într-adevăr, pe lângă laurii propriu-zişi, Inter are în faţă ocazia unică de a repeta performanţa istorică de anul trecut a Barcelonei: dacă iau Supercupa Europei la Monte Carlo, milanezilor le mai lipseşte doar Campionatul Mondial al Cluburilor din luna decembrie pentru un „şase din şase" de senzaţie.

Forlan, o „sperietoare"

Declarat cel mai bun jucător (Balonul de Aur) al Mondialului din Africa de Sud, uruguayanul de 31 de ani, Diego Forlan, a rămas la Atletico Madrid şi va fi diseară principala ameninţare pentru buturile lui Inter. De altfel, blondul atacant are amintiri plăcute cu echipa din Milano. În 2006, când îmbrăca tricoul lui Villarreal, Forlan a marcat contra nerazzurrilor în sferturile Ligii Campionilor, italienii fiind atunci eliminaţi. La fel ca Inter, Atletico Madrid se află în faţa unei premiere, câştigarea Supercupei Europei.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite