Primul titlu pentru VfL Wolfsburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Lupii” antrenaţi de Felix Magath au câştigat campionatul Germaniei după ce au călcat în picioare pe Werder Bremen în ultima etapă.Echipa care a scos Rapidul din Europa în acest sezon nu a stat la discuţii cu finalista din UEFA. Un 5-1 impresionant a fost de ajuns ca să taie elanul lui Bayern şi Stuttgart.

Bundesliga şi-a desemnat noua „regină“. După o sumedenie de lideri care s-au perindat rând pe rând în cele 34 de etape, VfL Wolfsburg s-a impus într-un final foarte strâns de sezon.

Pentru „alb-verzi“ runda cu Werder se anunţa una facilă, dar care trebuia depăşită. Băieţii lui Magath puteau fi campioni chiar şi cu un egal. Mai mult, pe terenul lor venea o gruparea decimată moral după deziluzia din finala Cupei UEFA, înfrângerea cu Şahtior.

Wolfsburg a început furios cu trei goluri în primele 26 de minute, ceea ce avea să rezolve în mare problema campionatului. Nu mai conta rezultatul de la Bayern cu Stuttgart, echipe care aveau şansa lor, mică, la titlu.

S-a terminat 5-1 cu o dublă a lui Grafite, golgeterul sezonului cu 28 de goluri, urmat în topul marcatorilor de un coechipier, Dzeko cu 26 de reuşite.

Cei doi au propulsat din plin pe Wolfsburg într-o postură nemaiîntâlnită în istoria de peste 64 de ani a clubului, acea de campioană. Ciprian Marica a prins şi el ultimele şase minute ale sezonului pe care formaţia sa la terminat pe un loc de Liga Campionilor.

Jula a salvat pe cottbus de la retrogradar

De lăudat evoluţia atacantului Emil Jula care a marcat o dublă pentru Energie Cottbus, formaţie ce a prins în extremis locul de baraj pentru rămânerea în prima ligă, scăpând de pe locul retrogradabil. De indicat momentul lui Vlad Munteanu, legitimat la noua campioană, Wolfsburg, dar împrumutat la recent retrogradata Arminia Bielefeld.

Clasament

Wolfsburg, Bayern şi Stuttgart vor juca în Liga Campionilor. Hertha, Hamburg şi învingătoarea din finala Cupei dintre Bayer şi Werder vor participa în Europa League. Karlsruhe şi Arminia au retrogradat, iar Energie Cottbus intră la baraj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite