Primire cu bodyguarzi şi câini-lupi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala lui Victor Piţurcă a ajuns de ieri în Elveţia, unde e ţinută departe de suporteri şi jurnalişti Naţionala României s-a lăsat aşteptată minute bune pe aeroportul St. Gall

Naţionala lui Victor Piţurcă a ajuns de ieri în Elveţia, unde e ţinută departe de suporteri şi jurnalişti

Naţionala României s-a lăsat aşteptată minute bune pe aeroportul St. Gall - Altenrhein, aeronava Tarom aterizând cu peste 20 de minute întârziere faţă de ora anunţată.

Dacă alte echipe care au sosit în Elveţia au fost generoase cu declaraţiile făcute presei, tricolorii au fost păziţi mai ceva decât nişte sfinte moaşte. Aşa cum se aştepta toată lumea, la aeroport nu au fost făcute declaraţii, iar fotoreporterii români i-au putut fotografia pe fotbalişti în timp ce aceştia coborau şi se urcau în autocarul plasat strategic la câţiva paşi de scara avionului.

Nici grupul de aproximativ 50 de elveţieni, printre care câţiva copii, nu a fost mai norocos, autocarul pentru oficialii delegaţiei împiedicându-i pe curioşi să vadă altceva decât capetele jucătorilor. Pe care oricum nu-i cunoşteau prea bine, în afară de Mutu şi Chivu, celelalte nume nespunându-le nimic.

Covor roşu pentru tricolori

După mai bine de două luni de pregătire, elveţienii de la hotelul Santispark i-au întâmpinat cum se cuvine pe "tricolori".

Le-au întins covorul roşu, iar la intrarea în stabilimentul de patru stele au pus un panou imens cu drapelul României şi încurajări în limba română pentru fotbaliştii lui Victor Piţurcă.

Ambasadorul, ţinut la poartă

Ambasadorul României în Elveţia, Ionel Nicu Sava, a ţinut neapărat să fie la St. Gall la sosirea echipei naţionale. Acesta a beneficiat totuşi de acelaşi "tratament" ca şi jurnaliştii care stăteau la poarta hotelului.
A durat câteva minute până când cei de la pază şi‑au dat seama cine este şi l-au lăsat în cele din urmă să intre la hotel, nu înainte de a-i controla minuţios limuzina cu care Sava a venit la Santispark.

Nostalgia după Hagi

Cu excepţia copiilor şi a doi tineri, cei veniţi să-i întâmpine pe fotbaliştii români erau oameni în vârstă cărora le‑au rămas în memorie jucătorii "generaţiei de aur". De altfel, unul dintre tineri purta tricoul cu numărul 10 al lui Hagi.

El s-a lăsat fotografiat de fotoreporterii români şi a declarat că, după Elveţia, România este echipa lui favorită. A plecat însă dezamăgit, cu foaia, care ar fi trebuit să fie plină de autografe, goală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite