Primă de un milion de dolari pentru o victorie la Cupa Africii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, în meciul de deschidere la Cupa Africii, jucătorii din Guineea Ecuatorială joacă pe o primă colosală din partea fiului şefului autoritar al statului.

Clanul dictatorial Obiang încearcă să-i motiveze financiar pe fotbaliştii unei naţionale slabe, clasate pe locul 151 în lume. Guineea Ecuatorială joacă la Cupa Africii 2012, competiţie care începe mâine, doar datorită faptului că e ţară-gazdă, alături de Gabon. De altfel, meciul cu de deschidere cu Libia (20.30, Eurosport) va fi primul din istorie la un turneu final pentru micuţul stat african.

Jucătorii din Guineea Ecuatorială simt pe umeri presiunea debutului dar şi a banilor, pentru că li s-a promis că, în cazul unei victorii, vor împărţi în vestiar nu mai puţin de un milion de dolari. De unde atâta generozitate într-o ţară săracă, în care speranţa de viaţă e de 50 de ani, iar 20 la sută dintre copii mor înainte de cinci ani? Bineînţeles, fabuloasa primă nu putea veni decât de la conducerea dictatorială a statului. Mai exact, fiul cel mare al preşedintelui Obiang, Teodorin, e obişnuit să arunce cu bani în stânga şi-n dreapta şi e pasionat de fotbal. Ca bonus, marcatorii Guineei Ecuatoriale vor primi de la acelaşi Teodorin câte 20.000 de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite