Primă de 50.000 de dolari pentru "câini" dacă se califică în grupe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primă de 50.000 de dolari pentru "câini" dacă se califică în grupe
Primă de 50.000 de dolari pentru "câini" dacă se califică în grupe

Preşedintele executiv al roş-albilor va suplimenta cu 30.000 de dolari bonusul pentru jucători dacă aceştia se califică în faţa celor de la Slovan Liberec .„Câinii“ sunt motivaţi să producă surpriza în Europa League. Pe lângă prestigiu, fotbaliştii vor avea şi conturile pline, mai ales că în ultimul timp rezultatele nefaste i-au făcut să nu mai dea pe la casierie.

Dinamoviştii au plecat ieri spre Cehia, azi urmând să-şi joace şansa la Liberec. Pentru că şansele „câinilor” sunt foarte mici, acţionarii s-au gândit să provoace un stimul.

Dacă iniţial, prima pentru calificarea în Europa era de 20.000 de dolari pentru fiecare jucător, acum Cristi Borcea a făcut un anunţ-şoc echipei.

„Vă dau câte 50.000 de dolari numai să-i batem pe cehi”, a fost vestea prin care acţionarul a vrut să dea o motivaţie în plus. Iar, discursul conducătorului din „Ştefan cel Mare” a surprins cu atât mai mult cu cât după prestaţia echipei din partida tur, acţionarul anunţase că toţi fotbaliştii vor fi puşi pe lista de transferări, iar salariile vor fi  drastic micşorate.

Impulsionaţi de promisiunile conducătorilor şi de faptul că UEFA au anunţat ieri că la scorul de 3-0 pentru Dinamo în partida de la Liberec, meciul va ajunge în prelungiri, roş-albii au început să spere la calificare.

La 3-0 Dinamo merge în prelungiri

UEFA a anunţat ieri că Dinamo poate duce meciul în prelungiri dacă după  90 de minute conduce cu 3-0. În ţară a fost creată o adevărată confuzie asupra şanselor de calificare, dinamoviştii crezând că la acest scor, cehii ar fi direct calificaţi pentru că a fost o decizie la “masa verde”.

Deşi au primit o veste bună, totuşi nicio echipă românească care a fost învinsă în manşa tur cu 3-0 nu a reuşit să se califice: Dinamo a pierdut cu Feyenoord în al doilea tur al CCE (scor 0-2), ediţia 1971 – 1972, Sportul cu Gent în al doilea tur al Cupei UEFA (scor 1-1), sezonul 1986 – 1987, şi Universitatea Craiova cu Borussia Dortmund (scor 0-1) în al doilea tur al Cupei UEFA, ediţia 1990-1991. Roş-albii s-ar putea califica şi dacă Slovan marchează dar la finalul jocului diferenţa ar trebui să fie de cel puţin trei goluri (4-1, 5-2).

De ştiut...

Oficialii clubului s-au delimitat de suporterii echipei care vor face deplasarea în Cehia, astfel, pentru orice fel de probleme create la Liberec, fanii vor fi direct răspunzători.

La meciul de azi pe banca tehnică va lua loc şi Ion Marin. „Săpăligă“ e, începând de marţi, antrenor secund la Dinamo, iar partida cu Slovan va fi prima pentru el în această funcţie.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite