Preşedintele clubului Fenerbahce, arestat într-o anchetă privind meciuri trucate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia turcă l-a plasat în detenţie provizorie pe preşedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim, precum şi pe alte circa 40 de persoane, în cadrul unei anchete privind meciuri trucate în sezonul 2010/2011, a anunţat agenţia Anatolia.

Unităţi din cadrul luptei contra crimei organizate i-au arestat, duminică dimineaţă, pe Yildirim, pe vicepreşedintele Fenerbahçe, Sekip Mosturoglu, pe directorul sportiv de la Eskisehirspor, Ümit Karan, pe directorul tehnic Bulent Uygun şi pe atacantul Sezer Ozturk, transferat la Fenerbahce, potrivit Anatolia.

De asemenea, au fost reţinuţi şi alţi fotbalişti: atacantul formaţiei Gençlerbirligi, Serkan Calik, şi fundaşul Mahmut Boz, dar şi portarul echipei Ankaragücü, Serdar Kulbilge.

Anatolia a precizat că anchetatorii au percheziţionat sediul clubului Fenerbahçe, dar şi diverse clădiri aparţinând oficialilor acestei grupări.

În cadrul operaţiunii poliţiei turce au fost vizate şi alte cluburi. La Trabzon, Nevzat Sakar, vicepreşedintele clubului Trabzonspor, ocupanta locului doi în campionat, a anunţat că la sediul grupării are loc o percheziţie. La Sivas, preşedintele Sivasspor Mecnun Odyakmaz, portarul Korcan Celikay şi atacantul Mehmet Yildiz au fost plasaţi în detenţie preventivă.

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Fenerbahçe, Yüksel Günay, a denunţat arestarea abuzivă a preşedintelui său. "Este o afacere cusută cu aţă albă. Este un stat poliţienesc", a declarat Gunay.

Campioana Turciei în 2011, Fenerbahce este cea mai titrată grupare din Turcia. Aziz Yildirim conduce clubul din 1998.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite