Preşedintele Federaţiei Turce de Fotbal a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa turcă scrie că aceasta are legătură cu reuniunea extraordinară a TFF în care membrii acesteia nu au fost de acord cu dictarea de sancţiuni împotriva cluburilor implicate în meciurile trucate.

Preşedintele Federaţiei Turce de Fotbal (TFF), Mehmet Ali Aydinlar, a demisionat din funcţie, marţi, în contextul scandalului meciurilor trucate. Odată cu Aydinlar au mai demisionat şi doi adjuncţi ai acestuia, vicepreşedinţii Goksel Gumusdag şi Lutfi Aribogan.

"Într-un mediu în care comportamentul lipsit de etică al unor oameni şi al unor instituţii sunt considerate autorizate şi în cazul în care nu mai există încredre nu mai am de ce să stau în această funcţie", a spus Aydinlar într-un comunicat postat pe site-ul TFF.

Aydinlar nu a detaliat motivele demisiei, dar presa turcă scrie că aceasta are legătură cu reuniunea extraordinară a TFF în care membrii acesteia nu au fost de acord cu dictarea de sancţiuni împotriva cluburilor implicate în meciurile trucate.

Aproximativ 30 de persoane au fost plasate în detenţie provizorie de la lansarea, în 3 iulie, a unei anchete fără precedent privind suspiciuni de aranjare a 19 meciuri din prima şi din a doua ligă turcă, disputate în sezonul 2010-2011.

Printre persoanele vizate de anchetă se află şi preşedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim. Fenerbahce a fost exclusă de TFF din ediţia 2011/2012 a Ligii Campionilor. De asemenea, conducătorii cluburilor Trabzonspor şi Beşiktaş Istanbul sunt vizaţi în această anchetă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite