Preşedintele Confederaţiei Braziliene de Fotbal a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ricardo Teixeira * Foto: Reuters
Ricardo Teixeira * Foto: Reuters

Preşedintele Confederaţiei Braziliene de Fotbal, Ricardo Teixeira, vizat de o serie de acuzaţii de corupţie cu doi ani înainte de Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, a demisionat din funcţie, a anunţat CBF, informează AFP.

Ricardo Teixeira, în vârstă de 64 de ani, se afla la conducerea confederaţiei braziliene de 23 de ani şi conducea, de asemenea, Comitetul de Organizare a Cupei Mondiale din 2014.

La 9 martie, el anunţase că intră în concediu medical, la o săptămână după ce fusese confirmat în funcţie. Plecarea lui Teixeira a fost anunţată la Rio de Janeiro de José Maria Marin, preşedintele în exerciţiu al CBF. Teixeira face în prezent obiectul unei anchete, fiind suspectat de Parchetul din Rio de Janeiro de "transfer ilegal de fonduri şi de spălare de bani". El susţine că este nevinovat. Ricardo Teixeira a mai fost vizat de acuzaţii de corupţie în trecut. BBC a dezvăluit, în urmă cu mai multe luni, că oficialul a primit mită în valoare de 9,5 milioane de dolari în perioada 1992-1997 din partea agenţiei internaţionale de marketing International Sports and Leisure, care gestiona drepturile CM, înainte de a se desfiinţa în 2001. El a fost acuzat şi de lipsă de etică cu ocazia desemnării ţării gazdă a CM-2018 de către fostul preşedinte al Federaţiei Engleze de Fotbal, David Triesman.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite