Fotbal: Preşedintele Barcelonei se lansează în politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joan Laporta
Joan Laporta

Joan Laporta, preşedintele clubului FC Barcelona, încurajat de succesele echipei catalane, şi-a anunţat intenţia de a crea un partid independent catalan, care va avea ca obiectiv independenţa Cataloniei, relatează presa spaniolă, citată de Agerpres.

''Barca merge mai departe decât fotbalul. Suntem purtătorii epopeii cele mai emoţionante din istorie, cea care ghidează poporul nostru către libertate. Este clar pentru mine că suntem o naţie şi că ne lipseşte un stat. S-a demonstrat deja că statul spaniol nu soluţionează problemele catalanilor, care sunt economice, sociale, culturale sau lingvistice'', a declarat Laporta pentru ziarul El Mundo.

Laporta, 49 ani, va reflecta dacă va intra în politică şi se va prezenta la alegerile regionale catalane programată în toamna acestui an. ''Voi lua o decizie înainte de Paşte şi voi face un anunţ când se va încheia mandatul meu în fruntea clubul Barcelona''.

Circa 20 la sută dintre catalani s-au declarat în favoarea independenţei Cataloniei, regiune autonomă din nord-estul Spaniei cu o populaţie de 6,3 milioane locuitori şi cu capitala la Barcelona.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite