Presa italiană: „Mircea Lucescu, avocatul diavolului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a zdrobit aseară AS Roma, cu 3-0, şi s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Antrenorul român a fost numit de presa italiană „avocatul diavolului" pentru reacţiile pe care le-a avut vizavi de jucătorii ambelor echipe.

„Jucătorii echipei din Roma au fost nervoşi deoarece Srna a greşit când a început să-şi bată joc de ei după ce le-am dat primul gol. Atunci am strigat la el: <Ori termini odată, ori ieşi de pe teren!> . În orice caz, nici reacţia jucătorilor de la AS Roma nu a fost una profesionistă", a spus Lucescu referindu-se la cotul aplicat de De Rossi şi intrarea dură a lui Borriello pe care nu a văzut/o arbitru, potrivit gazetta.it.

Antrenorul român a vorbit apoi despre pregătirea echipei pentru această partidă. „Nu mă aşteptam la un asemenea rezultat, dar aveam încredere în jocul nostru. Am pregătit cele două manşe foarte bine şi iată că am realizat două rezultate semnificative", a adăugat Lucescu. Cheia? „Roma a jucat bine, cu agresivitate, dar ne-am revenitc şi am înscris un gol norocos, care ne-a entuziasmat pe noi şi i-a făcut nervoşi pe italieni, ceea ce a culminat cu roşul primit de Mexes. Fiind în superioritate numerică, am dominat partida până la captăt", a mai spus Lucescu.

„Am creat un nou punct de referinţă în Ligă. Avem echipă tânără"

Antrenorul român Mircea Lucescu şi-a felicitat jucătorii pentru victorie, adăugând că mulţi dintre ei sunt pe drumul maturităţii.

„Această echipă este în curs de maturizare. Avem jucători tineri de 20-21 de ani care sunt sub contract pe 4-5 ani. După câştigarea Cupei UEFA, în 2009, în această seară am creat un nou punct de referinţă. Ceea ce mă interesează pe mine acum, este să facem un pas înainte, dar nu ne gândim la ce va urma", a spus Lucescu, potrivit fifa.com.

„Sper să mai adunăm victorii în Ligă"

"Faptul că am cîştigat confirmă interesul pe care l-am acordat pregătirii acestui joc. La acest nivel nu se obţine nimic întîmplător. Le-am zis elevilor mei să uite rezultatul de la Roma pentru că adversarii noştri şi-au vîndut scump pielea. Am abordat jocul cu timiditate, obligaţi de pressingul lor, dar ei s-au descoperit şi am reuşit să deschidem scorul cu puţină şansă. Apoi, am avut un joc mai deschis şi am putut domina. Aşteptăm tragerea la sorţi şi sper să mai adunăm victorii în Ligă", a spus Lucescu la dolcesport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite