Presa rusă despre Dan Petrescu: "Kuban avea nevoie de un învingător pe bancă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După opt etape în campionatul rus, echipa lui Dan Petrescu ocupă locul doi. Kuban e la egalitate cu Zenit şi Anzi (15 puncte), fiind despărţite doar de golaveraj.

Cei de la sportbox.ru au făcut o analiză a evoluţiei lui Kuban: "Petrescu este creatorul acestei echipe, care a devenit senzaţia debutului de sezon. Acum 5 ani, când Petrescu a spus că va ajunge cu Unirea Urziceni în cupele europene în 3 ani, mulţi l-au luat în râs. A făcut-o mai devreme: după 2 ani. În al treilea an a luat titlul şi a mers în Ligă. Le-a bătut pe Sevilla şi pe Rangers şi a doborât recordul de puncte reuşite de o echipă românească în Ligă, adunând 8.

La sfârşitul lui 2009 Kuban avea nevoie de un învingător pe bancă. Şefii l-au ochit pe Dan Petrescu, iar acesta s-a 'predat' într-un final. Kubanul de azi nu surprinde numai prin faptul că e printre primele în clasament. Odată ajuns în prima ligă, Petrescu nu şi-a făcut o nouă echipă, cum au făcut alte formaţii care au promovat (Volga şi FC Krasnodar), ci a continuat cu aceleaşi nume. Au fost doar 2-3 nume noi, ceea ce înseamnă că Dan Petrescu chiar a format o echipă în sezonul trecut.

Kubanul de azi încearcă să joace mereu la viteză maximă, iar jucătorii dau mereu dovadă de combativitate, astfel că spectacolul e garantat. Asta spune multe despre antrenor. Probabil că lui Petrescu îi va fi mai greu să ajungă în cupele europene cu o echipă din Rusia. Cert e că după primele 8 etape din acest sezon, cei care erau sceptici s-a împuţinat. ", se arată în articolul respectiv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite