Presa italiană l-a lăudat: „Chivu, impecabil!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presa italiană l-a lăudat: „Chivu, impecabil!“
Presa italiană l-a lăudat: „Chivu, impecabil!“

Aceasta este caracterizarea pe care ziariştii italieni i-au făcut-o căpitanului „tricolorilor“ după prestaţia sa excelentă în AC Milan – Inter 0-4. Românul a dat siguranţă defensivei şi a fost aplaudat de fani. Folosit ca fundaş stânga de Mourinho, Chivu a jucat fără greşeală, deşi i-a avut ca adversari pe Ronaldinho, Pato şi compania.

AC Milan KO, să vină Barcelona! Interul lui Mourinho s-a dezlănţuit sâmbătă seară, dând de pământ cu marea rivală locală. Dincolo de cele patru goluri cu care au fost îmblânziţi „diavolii“ , a entuziasmat prestaţia de ansamblu a neraz­zurilor.

Cursivitatea jocului Interului a amintit de FC Barcelona şi de felul în care se exprimă pe teren “extratereştrii” conduşi de Messi. De altfel, Inter şi Barcelona, plasate în aceeaşi grupă a Ligii Campionilor, par să fie în acest moment cele mai estetice echipe ale Europei.

„Principele“ Chivu, imperial

„Derby della Madonnina“ a aruncat o rază de lumină şi asupra naţionalei României, prin prisma lui Cristi Chivu. „Ca niciodată până acum, a dominat autoritar partea sa de teren.

Doar cartonaşul galben primit în final pentru un fault dur i-a umbrit evoluţia”, a notat presa italiană, caracterizându-l pe cel supranumit „Il Principe” de fanii lui Inter. „A respins cu siguranţă fiecare minge, fără să încerce lucruri fenomenale”, a completat „Gazzetta dello Sport”.

Gol de generic

Fenomenali au fost în schimb colegii lui Chivu din atac. “Tic-tac–tic-tac”, ar spune spaniolii pentru a ilustra primul gol marcat de Inter, după o ţesătură de pase care a hipnotizat apărarea lui AC Milan.

“Acesta e fotbalul pe care vrem să-l jucăm”, a spus Samuel Eto’o, comentând faza iniţiată de Zanetti şi finalizată de Motta. 

Datoria lui Mutu se apropie de 19 milioane!

Pe lângă despăgubirea de 17 milioane de euro, Adrian Mutu este nevoit să înapoieze londonezilor de la Chelsea o parte din prima de instalare, precum şi cheltuielile făcute de clubul englez cu impresarii Ioan şi Victor Becali.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a făcut public dosarul în cazul “Adrian Mutu – Chelsea”. Astfel, au ieşit la iveală detaliile deciziei iniţiale luate pe 7 mai 2008 de Camera de Soluţionare a Disputelor din cadrul FIFA. Atunci, forul mondial l-a obligat pe atacantul Fiorentinei să plătească suma de 17.173.990 de euro, drept compensaţie pentru pierderile înregistrate de Chelsea.

image

Mutu este la pământ din cauza litigiului cu Chelsea  Foto:Rompres



Tot atunci, FIFA a decis că românul este dator cu alţi 307.340 de euro, o parte din prima de instalare, plus 366.650 de euro, procent din comisionul plătit de englezi agenţilor lui Mutu, fraţii Becali.

Cu tot cu cheltuieli de judecată (50.000 de euro), plus penalizări până când Adi plăteşte banii lui Chelsea (5% pe an, din 12 septembrie 2008, adică 858.000 de euro), datoria totală a „Briliantului” se ridică la 18.755.980 de euro!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite