FOTBAL: Presa maghiară: "Ungaria-România? Ce partidă slabă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Presa maghiară: "Ungaria-România? Ce partidă slabă!"
FOTBAL: Presa maghiară: "Ungaria-România? Ce partidă slabă!"

Presa ungară apreciază drept "o partidă slabă" meciul amical dintre naţionalele de fotbal ale României şi Ungariei , remarcând faptul că niciuna din echipe nu a excelat în joc.

Multe dintre articole vorbesc şi despre faptul că, deşi meciul a fost organizat în memoria handbalistului Marian Cozma, iubit atât în Ungaria cât şi în România, neînţelegerile româno-maghiare au dus la incidente în tribune, între cele două galerii.

„România a bătut uşor echipa slabă a Ungariei”, este titlul articolului de pe site-ul de ştiri www.index.hu, care critică jocul naţionalei ungare descriind-ul drept „foarte slab” în prima repriză şi „o idee mai bun” în ceea de a doua jumătate a partidei, iar golul României s-a datorat exploatării unei „greşeli grave în apărare”.

„Fundaşii români nu au pus în dificultate atacanţii ungari, însă nici în momentele bune ale partidei nu am putut să îi constrângem în faţa porţii. România aşa a câştigat meciul, că a nu a fost nevoită să facă aproape nimic în acest sens”, scrie index.hu. Articolul nu menţionează deloc incidentele din tribune, însă ediţia online a celui mai mare ziar din Ungaria, Nepszabadcsag, descrie partida de miercuri seara drept una „neamicală”.

„O echipă slabă a României a câştigat în faţa unei echipe şi mai slabe a Ungariei. Multă vreme am avut impresia că meciul de fotbal amical putea fi organizat şi pe terenul de copii de la Margit-sziget, deoarece cu jumătate de oră înaintea partidei stadionul era aproape gol. La ora 9 seara au apărut circa 12.000 de spectatori care au luat parte la doliul tatălui lui Marian Cozma. Cozma senior a fost nevoit să stea lângă fotografia fiului său şi să audă cum imnul României este însoţit de un concert de fluierături”, se arată în articol.

Jurnaliştii de la Nepszabadcsag descriu meciul drept unul „lipsit de fantezie” şi despre Răzvan Lucescu scriu că a fugit pe marginea terenului, „la nervi”, la fel cum a făcut şi tatăl său în 1972.

Articolul mai menţionează că în timp ce suporterii ungari au scandat „cine nu sare e român împuţit” şi i-au făcut pe români ţigani când au aruncat cu torţe pe pista de atletism, românii au început să evoce Trianonul.

Titlul ziarului Magyar Nemzet vorbeşte despre „blestemul” de 28 de ani al naţionalei ungare care nu reuşeşte să bată România: „Blestemul de 28 de ani continuă - înfrângere pe teren propriu în faţa României”.

Una din cele două televiziuni naţionale ale Ungariei, Duna TV, atrage atenţia că suporterii au uitat în memoria cui a fost organizată partida şi au scandat injurii.

Televiziunea de ştiri Hir TV vorbeşte despre „un mic scandal” cu care a început cea de a doua repriză a amicalului din Budapesta şi susţine că doi suporteri români sunt cercetaţi pentru folosirea de torţe. Una din torţele aruncate era să nimerească un cameraman ungar.  
Site-ul de ştiri www.stop.hu relatează despre meciu sub titlul „Săracul Cozma! Meci memorial sub semnul urii” şi susţine majoritatea suporterilor echipei ungare îl iubesc pe Marian Cozma, pe talăl său Petre, însă urăşte în continuare românii.
„A fost demonstrat ce bănuiam demult: meciul Cozma - care este, de altfel, greu de înţeles – nu este potrivit pentru a netezi neînţelegerile dintre români şi maghiari, care durează de decenii întregi”, susţin jurnaliştii de la stop.hu. 
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite