Prea mici pentru o ligă foarte mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prea mici pentru  o ligă foarte mare
Prea mici pentru o ligă foarte mare

Meciul de la Sevilla a demonstrat că un obiectiv realist al Unirii Urziceni ar fi ocuparea locul trei în grupă, care asigură calificarea în primăvara europeană a Ligii Europa. „Unirea s-a încadrat bine în rolul Cenuşăresei şi a arătat mai mult ca o echipă dintr-un turneu de fotbal de sală“, a titrat cotidianul „Diario“ de Sevilla.

Trimiterea la futsal e legată de stilul de apărare al ialomiţenilor, unul organizat, cu dublaj continuu, dar fără iniţiative ofensive. Varianta jurnaliştilor iberici a fost confirmată indirect şi de Vasile Maftei, fotbalistul cu cea mai mare experienţă internaţională din lotul Unirii.

„Am mai jucat în Cupa UEFA, dar nu se compară cu Liga Campionilor. Este alt fotbal. Noi am făcut tot ce am putut. Nu ştiu dacă e o pălărie prea mare pentru Unirea, dar spuneţi-mi alte echipa româneşti care au făcut mai mult. Obiectivul rămâne să adunăm cât mai multe puncte posibile şi să reuşim să ne clasăm pe locul trei pentru a putea continua în Liga Europa”, a spus fostul căpitan de echipă al Rapidului, care a avut mari probleme cu Diego Capel, un fotbalist foarte rapid care a făcut ravagii pe partea sa.

De altfel, drama Urziceniului este în fapt drama echipelor mici, care încearcă să intre în fotbalul mare. Aleargă mult şi reuşesc puţin. Românii au parcurs pe gazonul de pe Ramon Sanchez Pizjuan 111,55 kilometri, iar spaniolii, 104,83 kilometri. Diferenţa pe tabelă a fost însă în favoarea lor.

„Nu ne putem compara cu Sevilla“

Sorin Paraschiv, un jucător cu multă experienţă în cupele europene, de pe vremea când juca la Steaua, a recunoscut şi el superioritatea evidentă a spaniolilor.

”Nu ne putem compara cu jucătorii Sevillei. Ei au altă viziune despre fotbal. La acest nivel, dacă nu păstrezi posesia balonului şi nu pui probleme adversarului, este foarte greu să obţii ceva. Noi am alergat foarte mult, dar nu am avut mingea. Cum am greşit, cum ne-au taxat”, a spus „Para”. 

image

Apostol (stânga) şi Paraschiv au suferit în meciul cu spaniolii

Marea dezamăgire a românilor este legată de încasarea golului în minutele de prelungire ale primei reprize. „La nivel psihologic, acest lucru ne-a afectat foarte mult”, a afirmat Dan Petrescu, în vreme ce căpitanul echipei, George Galamaz, a punctat: „Am primit golul când ne era mai greu şi apoi nu am mai putut reveni. Suntem dezamăgiţi că nu am reuşit mai mult”.

Cifrele  meciului

Sevilla – Unirea Urziceni

Şuturi pe poartă    5 -1
Şuturi spre poartă    7-5
Cartonaşe galbene    1-4
Faulturi    15-16
Cornere    6-1
Ofsaiduri    1-0

Posesia mingii (ca timp)

Sevilla     34 min. ­7 sec.
Unirea    22 min. 19 sec.
Posesia mingii (în procente)

Sevilla 60 %
Unirea  40 %

Cât au alergat jucătorii

Sevilla

Renato     11.72 km
Navas     10.59 km
Navarro    10.17 km
Sanchez    9.95 km
Squillaci    9.65 km
Luis Fabiano    9.02 km

Unirea Urziceni

Apostol    12.27 km
Maftei      10.86 km
Bilaşco       10.58 km
Brandan    10.34 km
S. Frunză    10.9 km
Mehmedovici     9.15 km

2-0

FC Sevilla: Palop – Sanchez, Squillaci, Escudé, Navarro – J. Navas, Zokora (76 Lolo), Renato, Capel (56 Perotti)– Kanoute (64 Negredo), L. Fabiano. Antrenor:  Manolo Jiménez

Unirea Urziceni: Arlauskis – Maftei, Galamaz, Mehmedovici, Brandan – Ricardo (81 Onofraş) – S. Frunză,
T. Bălan (66 S. Paraschiv), Apostol, D. Varga (73 Semedo)– Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu

Marcatori: L. Fabiano 45, Renato 70

Stadion: Ramón Sánchez Pizjuán

Spectatori: 43.000

Arbitru: Matteo Trefoloni (Italia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite