Portugalia, această Brazilie a Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoria cu scorul de 2-0 în faţa Turciei, selecţionata lusitană este pe jumătate calificată în sferturile de finală ale competiţiei Echipa lui Felipe Scolari a impresionat prin

După victoria cu scorul de 2-0 în faţa Turciei, selecţionata lusitană este pe jumătate calificată în sferturile de finală ale competiţiei

Echipa lui Felipe Scolari a impresionat prin jocul prestat în meciul de debut la Euro 2008. Finalista de acum patru ani, Portugalia, speră să obţină primul trofeu din istoria sa.

Echipa lusitană a învins, mai clar de cât o arată scorul de 2-0, selecţionata Turciei după un meci în care ibericii au mai avut şi trei bare. Pepe (61) şi Raul Meireles (90+3) au marcat golurile victoriei portugheze care l-a mulţumit pe selecţionerul Luis Felipe Scolari.

"Am dat dovadă de o tehnică foarte bună şi o formă impresionantă. Am fost dinamici şi am meritat victoria, aşa că suntem pe drumul cel bun. Am parcurs jumătate din drumul spre calificare, pentru că mai avem două meciuri de disputat, în care mai avem nevoie de trei puncte", a declarat selecţionerul naţionalei Portugaliei.

Presa lusitană s-a întrecut în laude la adresa echipei lui Scolari. "Această echipă a Portugaliei este o candidată la trofeu", a titrat cotidianul Record.

De partea cealaltă, selecţionerul Turciei, Fatih Terim, plănuieşte strategia pentru următorul joc: "Acum trebuie să ne gândim la meciul cu Elveţia. Trebuie să atacăm, nu avem altă opţiune", a spus antrenorul turc.

Am fost dinamici şi am meritat victoria, aşa că suntem pe drumul cel bun
Felipe Scolari,
selecţioner Portugalia

Pepe, un "import" de lux

Fundaşul care a marcat primul gol al Portugaliei la Euro 2008, Pepe, are 25 de ani şi a costat-o pe Real Madrid 30 milioane de euro. Pe numele său adevărat Kepler Laveran Lima Ferreira, internaţionalul portughez s-a născut în Brazilia şi a căpătat cetăţenia lusitană anul trecut.

La Real, Pepe s-a acomodat greu, fiind adesea ironizat pentru greşelile comise, mai ales în prima parte a sezonului trecut. După ce a reuşit evoluţii din ce în ce mai bune, fundaşul se anunţă a fi una dintre surprizele plăcute de la Euro.

"Nu pot să-mi exprim bucuria în cuvinte. Cea mai importantă a fost victoria echipei şi ştiam că până la urmă aveam să marcăm", a spus jucătorul lui Real Madrid, care a fost desemnat omul meciului de sâmbătă seară.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite